A Pfizer-vakcinákkal való elszámolást sürgeti a DK

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. május 10.

Belpol

Ebből érkezik Magyarországra a legtöbb, mégis alig lehet hozzájutni. Hova lesz? 

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, számoljon el azzal, hogy a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából eddig mennyit adtak be, mennyit tettek félre a második oltásra és mennyi áll még a raktárakban.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese hétfői, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, ez a sokadik alkalom, amikor azt látják, hogy a kormány "nem akarja elérhetővé tenni", az egyik legnagyobb közbizalmat élvező vakcinát, pedig abból érkezik Magyarországra a legtöbb.

Hozzátette, május elejéig az oltóanyagból 2,8 millió adag érkezett, de az emberek azt érzik, hogy elérhetetlen, és csak nagyon nehezen lehet hozzájutni. 

A politikus azt mondta, írásbeli kérdést nyújtanak be annak érdekében, hogy kiderüljön, "miért dugdossák az emberek elől" az egyik legnagyobb közbizalmat élvező vakcinát. Ha a kabinet tudatosan őrizget nagyobb mennyiséget ebből a vakcinából, az felelőtlen, sőt egyenesen oltásellenes kormányzati magatartásnak minősül - közölte.

Legutóbb a Népszava írt arról, hogy vasárnap ismét megnyitják majd az időpontfoglalási lehetőséget Pfizer-oltásra, de ezt a Koronavírus Sajtóközpont estére cáfolta. Pfizerre időpontot a héten csak a regisztrált 16-18 évesek kaphatnak, akiket SMS-ben is értesítenek erről. 

Legutóbb április 30-án egy napra megnyitották az időpontfoglalás lehetőségét a Pfizer–BioNTech-vakcinára, az oldal azonban már reggel 7-re összeomlott, ezért oltáskáosz és kígyózó sorok alakultak ki az oltópontok előtt

Mindeközben csak a múlt héten 334 ezer Pfizer-vakcina érkezett: 

Figyelmébe ajánljuk