Áder Jánosnak üzentek a homofóbtörvény ellen tüntetők

  • narancs.hu
  • 2021. június 16.

Belpol

Levélben írták meg az államfőnek sorsukat, hogy kik támogatták őket másságuk vállalásában.

Mintegy ezer ember gyűlt össze a Sándor-palotánál, hogy a hétfői, Parlamentnél tartott tízezres demonstráció után újból tiltakozzon a kedden elfogadott homofóbtörvény ellen. Azért Áder János hivatalánál tüntettek, mert a jogszabály a köztársasági elnök elé kerül, ő azonban formai vagy politikai okból még megfontolásra visszaküldheti a szabályozást az Országgyűlésnek. Hétfőn a demonstráción el is hangzott: civil szervezetek Áderhez fordulnak, hogy ne írja alá a törvényt

A csütörtökön késő délután tartott néma tüntetésen a demonstrálók egy műanyag dobozba gyűjtve üzeneteket hagytak Ádernek. Leveleket, melyekben saját történetüket írták le; azt, hogy kik támogatták őket másságuk vállalásában, elfogadásában. A szervezők így akarták megmutatni, hogy támogatják egymást, hogy - ahogy az a tüntetés felhívásában olvasható volt - "sokat jelent tényszerű információkat és megerősítő támogatást kapni, az LMBTQI-emberek boldog és teljes életet élhetnek, ha hagyják őket".

 
Fotó: Németh Dániel

 
Fotó: Németh Dániel

 
Fotó: Németh Dániel

 
Fotó: Németh Dániel

A homofóbtörvény fogadtatásáról a hétfői tüntetés egyik szónokával, a Szivárványcsaládok Alapítványt képviselő Pál Marcival készítettünk interjút. A beszélgetés itt olvasható:

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?