A mezőtúri kórházban sem lehet ügyeleti időben szülni, nincs elég orvos

  • narancs.hu
  • 2022. július 11.

Kis-Magyarország

Ahogy időszakosan a szolnoki és a várpalotai kórházakban sem.

Júliusban ügyeleti időben nem tudnak szülni a kismamák a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben, mert jelenleg nincs aneszteziológiai szakvizsgával rendelkező orvos – írja a Telex.

Bár szülész, nőgyógyász dolgozik az ügyeleti időszakban is, de az aneszteziológia hiányában, a betegbiztonság érdekében egy másik kórház lett kijelölve a szülő nőknek ezekre a napokra – jelezte Szűcs Dániel mezőtúri alpolgármester, miután egyeztetett a kórház főigazgatójával, dr. Szecsei Klárával.

Az alpolgármester a Facebookon azt írja, a kórház folyamatosan dolgozik azon, hogy megtalálja a megfelelő szakembert, önkormányzati lakást is ajánlanak az új aneszteziológusnak.

Szolnokon, Várpalotán vagy a fővárosi Uzsoki Utcai Kórházban is jelezték már, hogy időszakosan szünetel a szülészet-nőgyógyászati ellátását az egészségügyi intézményében. Szolnokon például csak hétfőn és szerdán szülhetnek a kismamák, mert nincs elég ember. Várpalotán július 18-tól augusztus 5-ig nem működik a szülészet, az ellátásra a veszprémi kórházat jelölték ki.

A mezőtúri kórház szülészetével néhány napja már voltak gondok, erről ebben a cikkünkben írtunk:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk