Az utolsó fillérig kivettek minden pénzt Andy Vajna vagyonkezelőjéből

  • narancs.hu
  • 2019. július 8.

Belpol

Vajna Timi után újabb cégére szállt rá a NAV.

Az AV Invesments Kft., Andy Vajna fő vagyonkezelő cége számos céget birtokol, többek között kaszinókat, a Rádió 1-et, a Nobu éttermet, így körülbelül 25 millió dollárt, tehát 7 milliárd forintot ér.

A társaság a kötelező határidő után egy hónappal leadta a 2018-as évi pénzügyi beszámlóját, aminek a végén azt szerepel: Vajna András György által 2018. évben felvett osztalékelőleg (…) Vajna András Györgyöt, valamint örökösét illeti meg - szúrta ki a G7.

Ez azt jelenti, hogy 1,3 milliárd forintot, tehát nemcsak a 2018-as több mint tízmillió dolláros nyereséget, hanem a korábban felhalmozott tőkét is kivették a társaságból. Arról nincs információ, hogy ki lehetet Vajna örököse.

Vajna Timi újabb cége került bajba

Mindeközben az elhunyt filmügyi kormánybiztos özvegyének, Vajna Tímeának az ékszerkereskedelemmel foglalkozó cége végrehajtás alá került - írta meg a 24.hu.

Az Opten adatai szerint a bejegyzés május 31-én történt, azóta aktív. A portál megkereste a Vajna Tímea képvielőjét, aki azt válaszolta: „Dorottya Diamond Palace-nak a Beauty Enterprises kisebbségi tulajdonosa, a cég operatív ügyeinek intézésében a Beauty Enterprises nem vesz részt, a társaság irányításáért a többségi tulajdonos által megválasztott ügyvezető felel. Korábban a társaság kisebbség tulajdonosa kölcsönt biztosított a Dorottya Diamond Palace-nak, ezeket a kölcsönöket azonban a vállalat még nem fizette vissza.”

Tehát szerintük a többségi tulajdonostárs, az 51 százalékot birtokló MaxM International PTE. LTD. a hibás. Nem ez az első eset, hogy Vajna Tímea által kezelt cégre szállt rá a NAV: a minap a fánkozóját bezárta a hivatal szabálysértés miatt.

Bezárta Vajna Timi egyik fánkozóját a NAV szabálysértés miatt

Ejnye-bejnye. Az adótörvényekkel kapcsolatos jogszabálysértések miatt 12 napra bezárta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Vajna Tímea cége által működtetett Donut Library egyik üzletét - írta meg az Index. A portálnak egy olvasó küldött be egy képet, amin a hivatali végzés látható.

Figyelmébe ajánljuk