Az Országos Kardiológiai Intézet veszi át a Péterfy Kórház érsebészeti betegeit

  • narancs.hu
  • 2020. február 4.

Belpol

Nem tudták pótolni a tavaly nyáron elhunyt érsebészt.

Tavaly nyáron hunyt el dr. Tóth Gyula, a Péterfy Kórház érsebésze, aminek következtében az ellátást és az ügyeletet is át kellett szervezni az intézetnek. Végül novemberben állt vissza a kórház érsebészeti osztályának működése, az érsebészeti osztályok forgó rendszerébe is visszakerültek és havonta négy ügyeletet is vállaltak. A magánszférából és a sebészeti osztályról csábítottak orvosokat a részleghez.

A 444 adta hírül, hogy Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) bejelentette, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet ellátási területéről érkező, érsebészeti szakellátást igénylő betegeket februártól a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) látja el – utóbbi volt az az intézet, amelyik a Péterfy érsebészének halálakor kisegítette a kórházat.

Az NNK közölte, hogy a Péterfy december 23-án tájékoztatta őket az érsebészeti ellátás megszüntetéséről, ezért még időben meg tudták hozni a szükséges intézkedéseket. A Péterfy Kórház helyzetével és az érsebészeti ellátás nehézségeivel az alábbi cikkünkben foglalkoztunk.

Pozitív fordulat a kórházban: ez is azt mutatja, milyen hatalmas a lemaradás

A Péterfy Kórház visszaszáll az akut ügyeletbe, a kórházak több pénzt kapnak, és egy ösztöndíj is elindul. Teendő azonban még mindig bőven akad. Június végén számoltunk be arról, hogy életét vesztette a Péterfy Kórház érsebész főorvosa, ezért az ellátást rögtön át kellett szervezni, az ügyeletet pedig már márciusban.

Figyelmébe ajánljuk