Az összeomlás szélére került a Péterfy utcai kórház a főigazgató felmondása előtt

  • narancs.hu
  • 2023. június 26.

Belpol

Több mint 30 főorvost hallgattak meg az intézményben kialakult és a már a betegellátást veszélyeztető körülményekről.

Mint arról lapunk is beszámolt, beadta a felmondását a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója, Tóth László, így megbízatása saját kérésére megszűnt.

Népszava arról ír, hogy szombaton és vasárnap több mint 30 főorvost hallgattak meg az intézményben kialakult és a már a betegellátást veszélyeztető körülményekről. A főorvosi kar már tavasszal elvesztette bizalmát a főorvossal szemben, ezt szavazással is nyilvánvalóvá tették.

Többször is felhívták a figyelmet arra, hogy a belügyi helyettes államtitkári posztot kórházigazgatásra cserélő kórházigazgató

a betegellátást veszélyeztető helyzetet teremtett

Hiába jelezték a műtőblokk helyiségeinek hibáit, nem történt semmi, az urulógiai és sebészeti műtéteket le kellett állítani. Voltak helyiségek, ahol a klímaberendezés meghibásodása miatt 38 fokban kellett volna operálni. Úgy tudni, a helyzet odáig fajult, hogy a Péterfyben a múlt héten csak a szemészeti, a fül-orr-gégészeti műtétekre és a császármetszésekre kerülhetett sor.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy több szerződéses munkaviszonyban álló orvos nem kapott bért , emiatt az érintettek távoztak az intézményből. Emiatt kevesebb műtét elvégzése vált lehetővé.

Mint ismert, Tóth László március elején váltotta a kórház élén a nyugdíjba vonuló korábbi vezetőt, Sásdi Antalt. Tóth egészen addig a Belügyminisztérium helyettes államtitkára volt, és a beszámolók szerint hamar sikerült kendőzetlen stílusával magára haragítania az orvosokat, amikor márciusban egy értekezleten úgy fogalmazott, hogy "az orvosok fehérgalléros-bűnözők".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk