Beer Miklós bocsánatot kért az egyháza nevében

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 23.

Belpol

Túl sok volt a botrány mostanában. 

Beer Miklós nyugalmazott váci püspök szerint a Bese-ügy a katolikus egyház közös felelőssége. A Magyar Hangnak arról beszélt, hogy a paphián odáig vezetett, hogy az egyház nem ügyel arra, ki alkalmas, miközben az egyházi vezetők a papok eltartási szerződések révén történő magánvagyon-gyarapodások ellen könnyen felléphetnének. Sokat segítene, ha eltartási szerződést csak püpöki beleegyezéssel köthet egy pap, mert az egyház hiteléről van szó. 

„Nem könnyű, de meg kell szólalni. Mindenekelőtt az egyházunk nevében szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akik megbotránkoztak, akiknek fájdalmat okoztak ezek a történetek. (…) A mi felelősségünk, hogy bocsánatot kérjünk és törekedjünk arra, hogy megtartsuk az egyház hitelességét”

– mondta Beer Miklós. 

Mint ismert, Bese Gergőről, a NER sztárpapjáról kiderült, hogy melegpartikon vett részt és intim kapcsolatot ápol férfiakkal. Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője Semjén Zsolt kérdezett rá a Bese-ügyre, aki viszont nem volt annyira közlékeny, mint Beer: mint válaszolta, „Miért tartozik ez rám?”. (Bese a Karmelita kolostort is megszentelte, itt közös képek készültek Semjénnel). 

A Szemlélek pedig hétfőn arról számolt be, miután több egyházi vezetővel folytattak beszélgetést, hogy sokaknak úgy tűnhet, Bese példás volt papként, de a valóság mást mutat: több főpásztornál is jelentkezett papi szolgálatra, de többször elutasították. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk