Biztonsági őr vette át a Wesley-iskolások petícióját

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 3.

Belpol

Azt kérik Budapest Főváros Kormányhivatalától, bírálja felül a MET-intézményeket törlő döntését.

Több mint kétezer ember írta alá a petíciót, amely azt kéri Budapest Főváros Kormányhivatalától, bírálja felül a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium megszüntetéséről szóló határozatát, gondoskodjon arról, hogy ez a két intézmény megkezdhesse a tanévet Budapest IX. kerületében, az Ifjúmunkás utca 31. szám alatt.

A követelést a Telex tudósítása szerint kedden vitték el a kormányhivatal Váci utcai épületéhez. A menetben iskolai dolgozók, szülők, politikusok is – Tordai Bence, Jámbor András és Szabó Tímea – haladtak, majd az épület előtt tüntettek. Felszólalt többek között Molnár Áron színész, aktivista és Iványi Gábor lelkész, az iskolákat fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője.

A petíciót nem tudták átadni közvetlen címzettjének, Sára Botond főispánnak. Egy biztonsági őr közölte a demonstrálók küldötteivel, a két igazgatóval és két szülővel, hogy a főispán és a kormányhivatal elköltözött. Az nem derült ki, milyen címen érhető el.

 

Iványi Júlia, a Wesley János Általános Iskola és Óvoda vezetője azt mondta erről, hogy korábban is lehetett volna ilyen tüntetéseket szervezni, és talán érdemes a Parlamentnél vagy a Várban próbálkozni, hátha onnan is elköltöznének a címzettek.

A kormányhivatal hat nappal a tanévkezdés előtt értesítette a diákok családjait és az iskolák dolgozóit arról, hogy a két iskolát törli a nyilvántartásból, arra hivatkozva, hogy jelentős tartozást halmoztak fel. Iványi Gábor erről azt mondta, az egyháznak azért nincs pénze az intézmények fenntartására, mert a kormány nem tekinti egyháznak a MET-et, holott már a strasbourgi bíróság is felszólította, hogy adja vissza az egyház korábbi státuszát és a vele járó támogatást. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal ugyanígy törölte a nyilvántartásból a szegedi Wesley-iskolát. Az ottani döntés ellen is tiltakoztak a szülők.

A címlapkép Sára Botond főispánt ábrázolja

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk