Bojkottálta a Fidesz a bizottsági ülést, így megúszta a kormány a kényelmetlen kérdéseket

  • narancs.hu
  • 2020. május 20.

Belpol

El se mentek. Mintha nem akartak volna reagálni Bajcsy-Zsilinszky Kórházról vagy a lélegeztetőgépekről szóló kérdésekre.

A koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről tárgyalt volna szerdán az Országgyűlés népjóléti bizottsága, különösen a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetről és a betegellátásban használt kínai lélegeztetőgépek beszerzéséről lett volna szó.

Mint ismeretes, több szakember panaszkodott arra, hogy a gépek egy része alkalmatlan intenzívterápiás kezelésre. A Népszava pedig pár napja arról írt, hogy Bajcsy-Zsilinszky Kórházban nagyon magas a koronavírus-fertőzött betegek halálozási aránya, csaknem minden harmadik bevitt beteg életét veszti. Egy névtelenül nyilatkozó dolgozó a lapnak arról beszélt, időnként hiányos a védőfelszerelésük, és nem is biztosak benne, hogy az elég védelmet ad.

A felmerülő kérdésekre a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs képviselői, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselője válaszolt volna.

Csahogy a kormánypárti képviselők valamilyen okból kifolyólag nem mentek el a bizottság mai ülésére. Erről Szabó Tímea számolt be Facebook oldalán.

Szabó Tímea

Ennyi kormánypárti képviselő jött ma el a Népjóléti bizottság ülésére...

"Úgy tűnik, a Fidesz-KDNP szerint titkolnivalója van a kormánynak a járványkezeléssel kapcsolatban. Szégyelljék magukat!"

A bizottság határozatképességéhez a tagok több mint felének jelen kell lennie. A bizottság jelenlegi 15 tagja közül 9 fő a Fidesz vagy a KDNP politikusa. A bojkott miatt az ülést nem tudták a mai napon megtartani.

Szabó Tímea közléséből az is kiderült, hogy az operatív törzs részéről is csak Lakatos Tibor ezredes ment el az ülésre, ám ő nem kompetens egészségügyi kérdésekben.

Figyelmébe ajánljuk