Budai Gyula odapörkölt az ellenzéknek: ne szurkoljanak a magyar focinak!

Belpol

Ne járjanak ki a meccsekre, Fekete-Győr vegyen inkább román mezt - üzente Budai az ellenzék tagjainak. 

Budai Gyula, korábbi elszámoltatási kormánybiztos felpattant magas lovára, és onnan szólította fel az ellenzék vezető politikusait, hogy ne próbáljanak meg szurkolni a magyar focinak. 

Nagy feltűnést keltett bejegyzését azzal nyitotta a fideszes politikus, hogy gyorsan letahózta Vágó Istvánt, a DK politikusát, a volt ismert tévés személyiséget, aki azt tette szóvá egy posztjában, hogy a Ferencváros 6-4-es összesítette veresége a svájci Young Boys ellen győzelmi jelentésként lett tálalva, holott ezzel valójában a csapat kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, és így került az Európa Ligába.

Ezt írta a volt dinnyeharcos (szó szerint):

„Mekkora tahó ez a Vágó Pista !!

Miután Vágó István a Demokratikus Koalició tagja, vagy mint tudom micsoda is valójában, legyalázta közösségi oldalán azt a Ferencvárost, aki bejutott az Európa Liga főtáblájára( tavaly BL főtáblára ), azt üzenem Karácsony Gergelynek, Fekete-Győr Andrásnak és többi libernyáknak aki kamuból járnak ki a nemzeti 11 meccseire , hogy ne jöjjenek ki a magyar válogatott soron következő mérkőzéseire!

Maradjanak otthon, Fegyőr vegye fel a román mezt, KariGeri pedig keljen fel időben és nézze meg mekkora dugók vannak Budapesten!

A magyar focit pedig hagyják békén !”

Természetesen a hozzászólók nagy többsége nem fogta magát vissza, alaposan megkapta a magáét Budai. 

Mint ismert, a fideszes politikusok harapva ugranak a magyar focit ért bármilyen sérelemre, szerintük tiltott Orbán kedvenc sportjának bármilyen kommentálása, minősítése, aki ezt megteszi, azt rögtön kioktatják és közellenség lesz. 

Korábban mások mellett Boldog István háborodott fel azon, hogy az UEFA megbüntette az MLSZ-t, mert az Eb hazai meccsein a hazai szurkolók minősíthetetlen hangnemben szidták az ellenfél játékosait. Boldog szerint „csak” "kiálltak a normalitás mellett. Ugyancsak helyretette az UEFA-t egy másik Jász-Nagykun-Szolnok megyei képviselő, Kállai Mária, aki azt írta közösségi oldalán, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség utálja a magyarokat, ezért büntetett.

Vágó egyébként azzal vágott vissza Budainak, hogy azt írta: "Egy ilyen szellemi világítótoronytól még az is megtiszteltetés, hogy a nevemet a szájára veszi", és azt is megjegyezte, hogy Budainak nem sikerült a vonatkozó névmásokat sem egyeztetni. 

 

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.