Interjú

„Csak a hibákat kell kijavítani”

Kálló Gergely (Jobbik)

Belpol

Nem sikerült megtartani mandátumát.

Magyar Narancs: Dunaújvárosban nem sikerült megtartani a mandátumát, a fideszes Mészáros Lajos nyert a szavazatok 46,82 százalékával. Ön úgy 2 ezer vokssal maradt le mögötte, nagyjából annyival, amennyit a Mi Hazánk jelöltje szerzett. A Mi Hazánk elvitte a Jobbik-szavazók egy részét?

Kálló Gergely: Nem jobbikosként indultam el, hanem az ellenzéki összefogás jelöltjeként, bár a Jobbik tagja vagyok. Hogy melyik párt mennyi szavazót tudott hozni, meg tudta-e szólítani a saját bázisát, ahhoz meg kell nézni, hogy minden kormányt váltani akaró párt hozzájárult-e a kormányváltáshoz. Sem a Mi Hazánk, sem a jóhiszemű Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem járult ehhez hozzá, annak ellenére, hogy ők is kormányt akartak váltani. Itt ülök most az otthonomban az asztalomnál, szemben van egy tükör. Őszintén mondhatom, bele tudok nézni, a többiek pedig gondolkodjanak el azon, hogy ők is meg tudják-e ezt tenni.

MN: Hogyan értékeli az ellenzéki kampányt?

KG: Nyilván mindenki elmondja a saját történetét. Én azt gondolom, hogy voltak problémák ebben a kampányban. A csapatomra, a munkatársaimra, mindenkire, aki segítette a kampányomat, rettenetesen büszke vagyok. Itt helyben mi mindent megtettünk. Nem találok olyan pontot, ahol többet tudtunk volna tenni. Ezt a választást nem helyben, hanem országosan buktuk el. Az országos tendenciák befolyásolták az én választókerületemet is.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk