Dull Szabolcs szerint a történetük ezzel itt véget ért

  • narancs.hu
  • 2020. július 24.

Belpol

"Az Index többé már sajnos nem lehet olyan, amelynek mi és az olvasók százezrei, sokszor millói szerették" – írja.

"Egyszerre szívszorító és felemelő látni ezt a tartást, amely az ország legnagyobb és legnagyszerűbb szerkesztőségében van. Ezzel az Index többé már sajnos nem lehet olyan, amelynek mi és az olvasók százezrei, sokszor millói szerették" – kommentálta közösségi oldalán Dull Szabolcs az Index mai történéseit.

"A mi történetünk itt ezzel véget ért, de hiszem, hogy az itt látott egységnek, szakmai és emberi példamutatásnak helye van, helye kell, hogy legyen a magyar médiában: Magyarországon" – írja.

Az Index munkatársai ma azután kezdték tömegesen beadni felmondásukat, hogy az Index Zrt. igazgatóságának elnöke kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőség kérésére, hogy az Index függetlenségének érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába.

A felmondásokat péntek délben kezdték meg, mostanra már több mint 70-en írták alá a felmondásukról szóló nyilatkozatot. A távozók listája az Index közleményében folyamatosan frissül.

Péntek este 6-ra tüntetést szerveztek a szerkesztőség mellett való kiállásért és a sajtószabadságért, a részvételüket már több ezren jelezték, illetve több civil szervezet is csatlakozott a megmozduláshoz.

Megindult a felmondási hullám az Indexnél

Több tucat újságíró vonult be felmondási papírjával Bodolai Lászlóhoz. Közel 60-an távoznak az Indextől. Péntek délben az Index több tucat dolgozója indult el a Bodolai László, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjének irodájába a felmondási papírjával - tájékoztat a . A -nak nyilatkozó Index-munkatárs elmondása szerint: "Gyakorlatilag mindenki felmond az Indexnél, kivéve azok, akik betegek, vagy külföldön vannak."

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.