Dúró Dóra bemutatja: ők lesznek a Mi Hazánk képviselőjelöltjei

  • narancs.hu
  • 2021. október 25.

Belpol

Mind a 106 körzetben indít jelöltet a radikális minipárt.

„Az ország minden pontján lesz választási lehetősége azoknak, akik sem a Gyurcsány Ferenc vezetésével egyesült balliberális tömbjét, sem a Fidesz urambátyámrendszerét nem támogatnák szavazatukkal” – áll Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesének az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

Mint Dúró írja: „Egyetlen pártként állítunk az ország összes választókerületében saját jelöltet. Az elmúlt harminc évet nem lehet meghaladni ugyanazokkal a szereplőkkel, akik korábban kormányozták már az országot.”

A párt programjának ízelítőjeként arról ír Dúró, hogy „A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a mentelmi jogot, hiszen az mára a politikusbűnözés melegágya, és ennek eltörlése nélkül nem lehet elszámoltatásról sem beszélni. Jelöltjeink vállalják, hogy semmilyen esetben nem bújnak mentelmi joguk mögé, továbbá semmilyen esetben senki javára nem lépnek vissza, kitartanak programjuk képviselete mellett. Írásban nyilatkozott mindegyikük arról is, hogy nem folytattak semmilyen ügynöki, állambiztonsági tevékenységet a kommunista rendszerben, és nincs eltitkolt kettős állampolgárságuk sem.”

A párt választási céljaként a következőket jelöli meg a mozgalom elnökehelyettese: egy élhető ország, tisztességes bérek, erős nemzettudat, valódi közbiztonság, fenntartható gazdaság, versenyképes közoktatás, nyugodt időskor, reménnyel teli fiatalság, lélekszámában is gyarapodó nemzet.

Maga Dúró egyéni jelöltként Budapest 6. választókerületében (Józsefváros-Ferencváros) indul majd. Férje Novák Előd Újbuda képviselőjelöltje lesz, a párt elnöke, Toroczkai László, Csongrád-Csanád megye 2. választókerületében (Szeged, Mórahalmi járás, Ásotthalom) méretteti meg magát. Érdekesség, hogy Csongrád-Csanád megye 1. választókerületében (Szeged és környéke) Lékó Julianna, a sakk nagymester Lékó Péter édesanyja lesz a Mi Hazánk jelöltje.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.