Az egészségügyi államtitkár szerint nincs jelentősége, hogy az orvosok kétharmada jelentkezett a kamarába

  • narancs.hu
  • 2023. április 4.

Belpol

Miért lenne? 

„Ezt szerintem nem kudarc meg siker dimenziójában kell értékelni, mi sosem ezt tettük. A kamara megszüntetése nem volt cél, úgyhogy ilyen szempontból ez abszolút indifferens” – nyilatkozta az atv.hu-nak Takács Péter egészségügyi államtitkár, miután a csatorna megkérdezte, sikerként vagy kudarcként értékelik-e, hogy 33 ezren beléptek a Magyar Orvosi Kamarába azok után, hogy megszüntették a kötelező kamarai tagságot. Tehát kétharmadnyian léptek be, és közel 17 ezer orvos nem.

„Én nagyon sok olyan kollégát ismerek, aki ugyan a jelenlegi elnökség céljaival meg módszereivel nem ért egyet, de harminc éve kamarista és visszalépett az Orvosi Kamarába. Igazából én ennek nem tulajdonítok jelentőséget” – mondta Takács Péter. 

 
Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára előterjesztőként felszólal a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetéséről szóló vitán az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. február 28-án
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ugyanakkor hozzátette, „elég sok felháborodott e-mailt kaptam vagy e-papíron volt, aki annyira nem értett egyet a mostani elnökséggel, hogy nem elégedett meg egy passzív be nem lépéssel, hanem elküldte, hogy ő nem szeretne belépni. És kapott egy köszönő e-mailt, hogy megerősítette a tagságát”. „Ezt lehet, hogy nem árt majd a végén figyelembe venni”, tette hozzá, aki megerősítette: „én nem kommentálom a számot, mert nincs jelentősége. Nem akartuk megszüntetni a kamarát.” 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk