Egy fideszes propagandaoldalon is kiakadtak a kormány friss döntéseire

  • narancs.hu
  • 2022. július 14.

Belpol

"Nem erre szavaztunk!" - írták, a kommenteket pedig kikapcsolták.

Ez van, átvert bennünket a Fidesz (félig)” – ezzel a felütéssel jelent meg szerda este egy poszt egy harcos kormánypárti és oroszbarát propagandaoldalon, amely a Számok – a baloldali álhírek ellenszere névre hallgat. A posztot a Telex szúrta ki, akik hozzáteszik, hoyg a poszt alatt ráadásul a kommenteket letiltották a bejegyzés alatt, valószínűleg azért hogy elkerüljék a kormánypárti követőik dühét és az ellenzékibb kommentelők kárörömét. 

 

A bejegyzés a szerdai kormányinfón bejelentett intézkedésekre reagál, elsősorban a rezsicsökkentés "korlátozására", azaz arra a döntésre, hogy aki az átlag felett fogyaszt gázt és áramot, a többletfogyasztását piaci áron kell megfizetnie, mert arra már nem vonatkozik a rezsicsökkentés.

A posztot azzal kezdik: 

Az intézkedés nagyjából 50 000 forintot vesz el a családunktól. Nem erre szavaztunk!

A bejegyzés írója kifejti, hogy ők egyébként egy négytagú család vagyunk, az otthonuk hőszigetelt, így a gázfogyasztásunk átlag alatti, de zöldságet és gyümölcsöt termelnek a kertjükben, így muszáj locsolniuk, ami miatt az áramszámlánk a duplája. "Két választásunk van: vagy befejezzük a kertészkedést és a sokéves munkánkat hagyjuk elpusztulni, vagy 50 ezer forinttal többet fizetünk érte" - teszik hozzá.

 

"Elhittük, hogy a Fidesz képes megvédeni a rezsicsökkentést, hiszen azt hittük, hogy az áramot itthon termeljük, a felét Pakson, a másik felét egyéb módon. Hittünk benne, hogy a rezsivédelmi alappal a Fidesz fenntartja ezt az intézkedést a lakosságnak, de tévedtünk, erre csak félig lesz lehetőség, és ki tudja mi jön még. Most 210 kWh a határ, majd lesz 100, meg 50" - szól a poszt szövege. 

 A bejegyzésben hozzáteszik:

Sorry, de nem fogjuk megvédeni sem a mai bejelentést, sem a KATA módosítását, mert mindkettővel a kormány elvesz az emberektől. Választás előtt kaviár volt homárral, utána jött a fekete leves. Az ilyennek általában a politikában ára van, és csak reméljük, hogy a Fidesz észhez tér. 

 A poszt felháborodottan szól arról is, hogy "a Fidesz megint a 3, vagy többgyermekes családoknak ad további kedvezményt a gáznál, a kétgyerekesek megint hátrányosan vannak megkülönböztetve". "A két gyerek is több mint a nulla, és az egy gyerek is!" - fűzik hozzá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk