Egymilliót fizethet Deutsch Gyurcsánynak – Deutsch szerint a bíróság hibázott, nem ő
DeutschTamas1527_top_story_lead.jpg

Egymilliót fizethet Deutsch Gyurcsánynak – Deutsch szerint a bíróság hibázott, nem ő

  • narancs.hu
  • 2018. február 20.

Belpol

Facebookon osztja ki a Fővárosi Törvényszéket a valaha nagymenő fideszes.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője elvesztette azt a pert, amit az Altus Zrt. indított ellene jó hírnevének megsértése miatt, áll a Demokratikus Koalíció sajtóközleményében.

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch Tamás megsértette a Gyurcsány Ferenc által tulajdonolt Altus Zrt. jó hírnevét, ezért egymillió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte. A bíróság egyúttal arra kötelezte a fideszes politikust, hogy hozza nyilvánosságra az alábbi közleményt:

Sajnálkozásomat fejezem ki amiatt, hogy valótlanul állítottam, hogy az Altus Zrt. az elnyert uniós megbízása keretében kapott forrásból juttatott 80 millió forintot Czeglédy Csabának.

Deutsch egy Facebook-bejegyzésben intézett kirohanást az ítélet ellen. Szerinte a törvényszékszabálytalanul kézbesítette“ az idézést, ezért a perről nem is tudott. A Fidesz EP-képviselője szerint ez a titka az Altus győzelmének, de azonnal kezdeményezik a döntés hatályon kívül helyezését, és a tárgyalás szabályos lebonyolítását.

„Szóval, nyugi, DK, a bíróságon találkozunk", írja, majd azt is megfejti Deutsch, hogy az Altus a DK pártcége, mert a párt adta ki az ítéletről szóló közleményt.

„Ennyi“, zárja érvelését Deutsch.

Figyelmébe ajánljuk