Elindult a tanárok melletti autós demonstráció a Hősök teréről

  • narancs.hu
  • 2022. január 31.

Belpol

A rendőrség nem zárta le az érintett utakat a demonstráció idejére, ezért fennakadások fordulhatnak elő.

Elindult hétfő délután a Hősök teréről a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) autós demonstrációja, amellyel a reggel, 8 és 10 óra között kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott tanárok mellett állnak ki. A MASZSZ korábban azt közölte, hogy az akció a pedagógusok melletti szolidaritáson túl a bértárgyalások eredménytelenségére is felhívja a figyelmet.

A résztvevők 13.30-tól gyülekeztek a Szépművészeti Múzeum előtt. A felvonulás 14 órakor indult az Andrássy út – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd – Attila út – Alagút utca – Fő utca – Bem rkp. – Margit híd – Szent István krt. – Váci út – Lehel utca – Dózsa György út – Hősök tere útvonalon.

A demonstrációban résztvevő autók kockás szalagot tűztek ki, a felvezető kocsiból hangszóró tájékoztatja a közvéleményt az oktatás tűrhetetlen állapotáról.

A rendőrség nem zárta le utakat a demonstráció idejére, ezért fennakadások fordulhatnak elő. A BRFK arra hívta fel a figyelmet, hogy a demonstráció miatt nagyobb forgalom várható több fővárosi kerületben is. Azt kérik az autóval közlekedőktől, hogy a megváltozott forgalmi helyzetnek megfelelően válasszanak útvonalat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.