„Ez így mi?” – kérdezte a bíró, amikor meglátta a tankerület dokumentációját

  • narancs.hu
  • 2024. január 18.

Belpol

Folytatódott a polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok pere, de a tankerület megint használhatatlan adatokat küldött.

Csütörtök reggel folytatódott a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt azonnali hatállyal felmentett tanárok pere a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumán, a tankerület által benyújtott adatokkal azonban megint probléma volt.

Az öt pedagógust kirúgó Marosi Beatrixet, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjét tavaly novemberben hallgatták meg bíróság előtt, akkor azonban nem tudta megindokolni, hogy mi alapján választotta ki az elküldött tanárokat. Halász Krisztián bíró ezért felszólította Marosit, hogy küldjön egy pontos listát arról, hogy ki hányszor mulasztott. December elején ehelyett a tankerület értelmezhetetlen adatokat szolgáltatott a bíróságnak, ráadásul csak a tárgyalás előtti éjszaka.

A hvg.hu tudósítsa szerint a bíró a csütörtöki tárgyalásra benyújtott adatokkal sem volt elégedett,

a tanárok ugyanis nem tudják vitatni a becsatolt adatokat, mert azokon nem látszik egyértelműen, hogy a Kréta rendszerből származnak.

A tankerületi központ jogi képviselője elismerte, hogy nem minden adatot a Krétából nyertek ki, vannak köztük olyanok, amelyeket a tanárok polgári engedetlenségre vonatkozó bejelentése alapján szerepelnek a csatolt táblázatban. A bíró a tárgyalás elején azt is nehezményezte, hogy nem egész számok szerepelnek a táblázatban. A tankerület álláspontja szerint ez azért van, mert nem minden esetben történt egész napos polgári engedetlenség, a jogi képviselő szerint ráadásul „a Kréta minden szeptember elején felülírja magát, törlődnek a korábbi órarendek és egyéb adatok.”

„Elég furának tartanám, hogy nem lehet megtudni azt, hogy két évvel ezelőtt milyen órákat tartottak meg a gyerekeknek” – reagált erre a bíró, aki csodálkozott azon is, hogy nem egy informatikus gyűjtötte ki az adatokat, hanem a tankerület szedte le azokat egyesével. Véleménye szerint így a tankerület állításai a tanári mulasztásokkal kapcsolatban nincsenek okirattal alátámasztva.

„Ez így mi? Ezzel mit bizonyítunk?”

– szegezte a tankerületnek a bíró, aki végül lezárta a perfelvételi szakaszt, és jelezte, hogy a bíróság a következő tárgyaláson meghallgatná a gimnázium igazgatóját, és szeretné ismét beidézni Marosi Beatrixet is. A következő tárgyalás március végén lesz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk