Felmond egy pedagógus a belső teljesítményértékelés miatt

  • narancs.hu
  • 2023. január 4.

Belpol

Simkó Editnél ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Benyújtja lemondását az a pedagógus, aki tavaly februárban budapesti iskolájának tanárai közül egyedül csatlakozott a sztrájktörvény ellen tüntetőkhöz – írja a Telex.

Simkó Edit az új belső értékelési rendszer bevezetéséről szóló hír hallatán döntött úgy, hogy lemondással tiltakozik. 

Ezt a tanárnő a Facebookon jelentette be.

„Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp. Egy tudatlan ember teljes dilettantizmusa és gonoszsága tükröződik legújabb ötletéből. Milyen ostoba pontok. Milyen aljas pontok. A besúgást, a nemtelen versengést fogja generálni egy rakás éhbérért dolgoztatott rabszolga között, akik majd összevesznek a koncon, mint munkatáborosok a fűrészporkenyéren, vagy káposztatorzson” – fogalmaz Simkó Edit.

 

 A hírek szerint a pedagógusok teljesítményét az igazgatójuk, az ő munkájukat pedig a fenntartó fogja értékelni.

Simkó Edit szeptemberben a Magyar Narancsnak adott interjút:

A pedagógus olyan iskolában tanít, ahová főleg sajátos nevelési igényű diákok járnak. Általában úgy érkeznek, hogy már megjártak néhány intézményt, megéltek több kudarcot, így először meg kell keresni, mi az, amiben erősek, mert így lehet megerősíteni az önbizalmukat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk