Fideszes pultokkal vették körül az előválasztási sátrat

  • narancs.hu
  • 2021. október 16.

Belpol

Budapesten a Bosnyák téren összeért, ami nem tartozik össze.

Fideszes aláírásgyűjtő pultokkal torlaszolták el az ellenzéki előválasztás sátrát Budapesten, a Bosnyák téren – tudósított a Telex, egy olvasó fotóit közölve.

A portál arról is beszámolt, hogy „a pultokkal sikerült blokkolni a sátorhoz vezető utat, a köztük lévő rést pedig biohabarccsal, azaz narancssárga széldzsekis Fidesz-aktivistákkal töltötték ki”. A helyzetet Zugló alpolgármestere, a Párbeszéd politikusa, Szabó Rebeka próbálta megoldani.

Miután a Stop Gyurcsány, stop Karácsony! nevű petíciót népszerűsítő fideszes aktivisták és az előválasztást lebonyolító stábok sok helyen egyszerre, egymás közelében voltak több településen, és a kormánypárti és ellenzéki szimpatizánsok láthatták egymást, lehetett attól tartani, hogy ebből konfliktusok származnak. Az első fordulóban jó néhányan beszóltak a szavazóknak, és tettlegesség is volt, a Magyar Narancsnak nyilatkozó Hajdú Gergő, az aHang szóvivője azt mondta, rosszabbra számítottak, ami az inzultusokat illeti, „ehhez képest kiderült, az emberek sokkal normálisabbak, mint amire a közbeszéd alapján számítani lehetne.”

Az előválasztással kapcsolatos híreink itt olvashatók.

A fotó forrása: Telex

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk