Fogadóórával tiltakoznak a tankerületnél Szegeden

  • narancs.hu
  • 2023. április 23.

Belpol

A városban 19 intézmény, köztük egyházi iskola pedagógusai is sztrájkolni fognak hétfőn.

Fogadóórát tartanak hétfőn reggel a tankerületi központ szegedi irodája előtt a státusztörvény ellen tiltakozókírja a szeged.hu.

A szervezők – a Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja és az Egységes Szülői Front – arra szeretnék felhívni a tankerületi vezetés figyelmét, hogy a pedagógusok jogállását érintő új jogszabály miatt Csongrád-Csanád megyében mintegy száz pedagógus készül elhagyni a pályát. 

 

 

A hétfői országos sztrájkban a szeged.hu szerint a gimnáziumokkal és szakképzőkkel együtt összesen 19 intézmény pedagógusai vesznek részt, köztük egy egyházi iskola tanárai is. A városi hírportál úgy tudja, a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában (Ságvári) is lesznek, akik nem veszik fel a munkát.

A hírek szerint a sztrájkhoz csatlakoznak Domaszéken, Röszkén, Üllésen és Forráskúton is.

Az Egységes Szülői Front szegedi aktivista csoportja  vasárnap elkezdte teleírni a státusztörvény ellen tiltakozó feliratokkal a sztrájkoló iskolák környékét. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk