Gattyán pártjának jelöltjei között ott van a csengeri örökösnőt képviselő ügyvéd is

  • narancs.hu
  • 2022. február 15.

Belpol

És a DK által feljelentett Popovics Judit is.

Nyilvánosságra hozta Gattyán György pártja a jelöltjei teljes listáját, írja a hvg.hu.

Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a Megoldás Mozgalom színeiben indul a Való Világból ismert Tommyboy, a Z'Zi Labor együttes frontembere, Janicsák István és Détári Lajos egykori labdarúgó. Most azonban fény derül a többi jelöltre is, miután a párt közzétette a 106 induló nevét a honlapjukon.

Érdekesség, hogy a jelöltek között van az a Popovics Judit, aki ősszel a közös ellenzéki jelöltségért indult volna, de az előválasztási kampány során azt állította, hogy a pártok kigolyózták, hogy ne induljon, aztán meg azt, hogy a Demokratikus Koalíció helyi embere, Lusztig Péter tatabányai polgármester megzsarolta, hogy ne induljon az előválasztáson. A DK később közleményt adott ki arról, hogy mind a párt, mind Lusztig feljelenti Popovicsot nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért.

Emellett szerepel a listán Helmeczy László is, az elmúlt években a csengeri örökösnőt képviselő ügyvédként is tevékenykedő politikus. Helmeczy egyébként a kilencvenes évek elején lett a Fidesz tagja, volt a párt városi és megyei elnöke, 1998-2002 között pedig országgyűlési képviselője. A megyei közgyűlés elnöki székéért folyó harcban összeveszett a pártvezetéssel, kizárták, visszaperelte magát, majd önként kilépett. 2001 decemberében részt vett a Kupa Mihály nevével fémjelzett Centrum Párt megalapításában, 2006-ban az MDF képviselőjelöltje volt, később Bajnai Gordon pártjához, az Együtthöz csatlakozott, 2018-ban pedig Gyurcsány Ferencék jelöltjeként indult.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk