Gattyán pártjának jelöltjei között ott van a csengeri örökösnőt képviselő ügyvéd is

  • narancs.hu
  • 2022. február 15.

Belpol

És a DK által feljelentett Popovics Judit is.

Nyilvánosságra hozta Gattyán György pártja a jelöltjei teljes listáját, írja a hvg.hu.

Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a Megoldás Mozgalom színeiben indul a Való Világból ismert Tommyboy, a Z'Zi Labor együttes frontembere, Janicsák István és Détári Lajos egykori labdarúgó. Most azonban fény derül a többi jelöltre is, miután a párt közzétette a 106 induló nevét a honlapjukon.

Érdekesség, hogy a jelöltek között van az a Popovics Judit, aki ősszel a közös ellenzéki jelöltségért indult volna, de az előválasztási kampány során azt állította, hogy a pártok kigolyózták, hogy ne induljon, aztán meg azt, hogy a Demokratikus Koalíció helyi embere, Lusztig Péter tatabányai polgármester megzsarolta, hogy ne induljon az előválasztáson. A DK később közleményt adott ki arról, hogy mind a párt, mind Lusztig feljelenti Popovicsot nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért.

Emellett szerepel a listán Helmeczy László is, az elmúlt években a csengeri örökösnőt képviselő ügyvédként is tevékenykedő politikus. Helmeczy egyébként a kilencvenes évek elején lett a Fidesz tagja, volt a párt városi és megyei elnöke, 1998-2002 között pedig országgyűlési képviselője. A megyei közgyűlés elnöki székéért folyó harcban összeveszett a pártvezetéssel, kizárták, visszaperelte magát, majd önként kilépett. 2001 decemberében részt vett a Kupa Mihály nevével fémjelzett Centrum Párt megalapításában, 2006-ban az MDF képviselőjelöltje volt, később Bajnai Gordon pártjához, az Együtthöz csatlakozott, 2018-ban pedig Gyurcsány Ferencék jelöltjeként indult.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!