„Gyakorlatilag lefogta a gyerekeket, hogy más bánthassa őket” – megszólalt K. Endre két volt kollégája

  • narancs.hu
  • 2024. február 11.

Belpol

Az egykori igazgatóhelyettes sokat dolgozott azon, hogy ne derüljön ki az igazság.

Pop Mert, a bicskei gyermekotthonban történt zaklatások miatt a rendőrséghez forduló áldozat, Bárnai Árdád, az intézmény egykori nevelője, valamint a korábban szintén az intézményben dolgozó Schmidt Erika élménypedagógus is beszélt az RTL Házon kívül című műsorában K. Endréről, akinek kegyelmi ügye Novák Katalin lemondásához vezetett.

A gyerekek által „Endre bácsinak” neveztek egykori igazgatóhelyettes 26 éven át dolgozott együtt az igazgatóval, aki több gyereket szexuálisan zaklatott. Bárnai Árdád visszaemlékezése szerint a gyerekek szerették Endre bácsit, ám amikor kiderültek a zaklatási ügyek, az igazgatóhelyettes azt kérte tőle, hogy se a gyerekekkel, se mással ne beszéljen erről.

„Akkor nyilvánvalóvá vált, hogy őt egyáltalán nem érdekli, hogy itt hány gyereket és hogyan bánt az igazgató, és ennek milyen következményei vannak, hanem csak az érdekelte, hogy ne jusson ki a falakon kívül” – mondta az intézmény egykori nevelője. Hozzá hasonlóan Schmidt Erika is arról számolt be, hogy az igazgatóhelyettes sokat dolgozott azon, hogy ne derüljön ki az igazság. Az élménypedagógus szerint érkeztek olyan hírek a gyerekektől, amelyek szerint volt, akit Endre bácsi megkeresett és meg is fenyegetett.

„Gyakorlatilag lefogta ezeket a gyerekeket, hogy más bánthassa őket. Ott tartotta, oda csalogatta és kényszerítette, hogy a törvényes védelmet se kaphassák meg ezek a gyerekek”

– fogalmazott Bárnai Árpád. Pop Mert az köztársasági elnöki kegyelemmel kapcsolatban elmondta: „Nemcsak az történt, hogy mondjuk kiengedték a volt igazgatóhelyettest a rossz börtönkörülmények közül, hanem egész egyszerűen tisztára mosdatták, és ez egy iszonyatosan felháborító dolog. Leporolták szépen, aztán útnak engedték. Mit útnak engedték? Ráeresztették a társadalomra.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk