Hadházy sátrából nyújtotta be a törvényjavaslatát

  • narancs.hu
  • 2022. november 3.

Belpol

Megtiltaná a fizetett kormányzati hirdetéseket.

Szinte egyenesen a közmédia épülete előtt felvert sátrából nyújtotta be törvényjavaslatát Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő – írja a Telex.

A javaslat első fele a köztulajdonban álló gazdasági társaságokra vonatkozik – ilyen például állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. –, akiknek többek között előírná, hogy csak akkor hirdethetnek, ha az a piaci versenyben konkrét segítséget nyújt számukra. Köztulajdonú gazdasági társaság emellett csak olyan médiumban hirdethetne, aminek auditált olvasottsági adatai ismertek. Valamint, ha a fentiek betartásával reklámszerződést köt, annak értékét a szerződött partner nevével együtt 15 napon belül, a hirdetés hatékonyságának adatait pedig 30 napon belül nyilvánosságra hozza. A javaslat második fele a költségvetési szerveket célozza, hasonló kikötésekkel, mint az állami cégek esetében. 

Hadházy múlt pénteken vert sátrat az MTVA Kunigunda úti székháza előtt. A politikus azt tervezi, hogy november 4-ig, péntekig táborozik ott. Azt szeretné elérni, hogy aznap mindazok, akik elégedetlenek a közszolgálati média munkájával, vonjanak blokádot az épület köré. A demonstrációt pénteken 17.30-ra hirdette meg. Hadházy tiltakozása közben is tart fogadóórát, és lehetőségei szerint folytatja eddigi munkáját.

A független képviselő egy Facebook-posztban jelentette be azt is, hogy a most benyújtott javaslaton kívül, amely „megtiltaná a fizetett kormányzati hirdetéseket, azaz a folyamatos Fidesz-kampányt”, a következő években nem is tervez több törvényjavaslatot benyújtani. Ennek ugyanis Hadházy Ákos szerint, „amíg a propagandagépezet létezik, az égadta világon nincsen semmi értelme.”

(Címlapképünk forrása: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk