Hegyvidéki előválasztás: 10 százalékot meghaladó részvétel lehet

  • narancs.hu
  • 2024. április 13.

Belpol

Három jelölt versenyez, vasárnap estig szavazhatnak rájuk a XII. kerület lakói.

Péntekig már több, mint 4200 ember szavazott a XII. kerületi előválasztáson – írja a Telex. Ebből 79 százalék szavazott személyesen, 21 százalék online, a voksok pedig egyenletesen oszlanak el, naponta 8-900 körüli szavazat érkezett a laphoz eljutott adatok szerint. A hegyvidéki előválasztás vasárnap estig tart.

A kerületi névjegyzékben 44388 fő szerepel, így

a végső részvétel jóval 10 százalék felett lehet, ami önkormányzati választáshoz képest erős aránynak számít.

Összehasonlításképpen, 2021 októberében a Budapest 3-as számú OEVK-ban (amely nem csak a XII. kerületet fedi le) 18,2 százalék volt a részvétel.

 

Az előválasztáson három jelölt versenyez, Kovács Gergely (Kutyapárt), Farkas Csaba (Momentum), Visi Piroska (civil szervezetek támogatásával), közöttük fog eldőlni, hogy ki lesz a Fidesz valószínűleg legerősebb kihívója a kerületben. Korábban úgy volt, hogy Kendernay János (LMP) is indul az előválasztáson, de ő később meggondolta magát.

Az előválasztás amiatt is érdekes, mert néhány hónapja derült ki, hogy a kerületet 2006 óta vezető Pokorni Zoltán nem indul újra a polgármesterségért, a kormánypártok helyette a korábbi alpolgármestert, Fonti Krisztinát indítják.

Két nappal ezelőtt adtunk hírt róla, hogy a civil jelölt Visi Piroska azzal vádolja a Momentumot, hogy visszaélt a választók adataival. A párt rágalmazásért feljelentést tett.

Az MKKP-val, valamint az előválasztással a közelmúltban foglalkozott a Magyar Narancs: 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk