Hidvéghi Balázs lehet a Fidesz EP-listavezetője Varga Judit lemondása után

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Belpol

Legalábbis folyosói pletykák szerint Hidvéghi alkalmas lehet. 

Egyelőre „folyosói pletyka”, de a kormánypártok környékén nem tartják elképzelhetetlennek, hogy Varga Judit közélettől való visszavonulása után Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő lesz a Fidesz listavezetője az EP-választáson – írja az Index

A lap szerint mellette szól, hogy kiválóan beszél angolul és franciául is, így könnyen boldogul az uniós politikában. Nem okoz neki gondot, hogy a külföldi sajtónak nyilatkozzon, és a kormánypárti álláspontot képviselje. 

 

 

Hidvéghi 2004 és 2007 között politikai tanácsadóként dolgozott – Szájer József mellett – az Európai Parlamentben. 2008 és 2010 között a Fidesz országos kampányfőnök-helyettese, később a párt határon túli kampányfőnöke volt. Egy rövid ideig, 2013 és 2014 között tagja volt képviselőként a Magyar Országgyűlésnek. Majd 2014 és 2016 között a Magyar Nemzeti Bank elnöki tanácsadójaként, aztán szóvivőjeként tevékenykedett. Innen visszatért a pártpolitikába, és a 2019-es európai parlamenti választásokig ő a Fidesz kommunikációs igazgatója. 2019 óta a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője.

 
Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitában az uniós parlament strasbourgi plenáris ülésén 2024. január 17-én.
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
 

Mint ismert Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter és Novák Katalin köztársasági elnök azután mondott le, hogy kiderült: kettejük hozzájárulása kellett ahhoz, hogy kegyelemben részesüljön K. Endre, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában vett részt. 

Varga Judit sajtóértesülések szerint a Fidesz EP-listáját vezette volna, de szombati bejelentése értelmében lemond az országgyűlési képviselői mandátumáról és visszavonul a közélettől. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk