Iványiék iskolájának tanárai javára 1,2 millió forint adomány gyűlt össze

  • narancs.hu
  • 2023. október 27.

Belpol

A jótékonysági koncerten felajánlott összeg nem elég, hogy a pedagógusok bérét teljesen és időben kompenzálják.

Csütörtökön este a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium támogatására jótékonysági koncertet tartottak Szegeden az Új Zsinagógában, melynek keretében végül 1,2 millió forintot gyűjtöttek össze – írja a hvg.hu.

Az intézményt az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség működteti, így ugyanolyan nehéz helyzetben van, mint a közösség többi intézménye. A szegedi önkormányzat is adott a fenntartónak 10 millió forintot, hogy a dolgozók bérét ki tudja fizetni.

Bár az egyház azután került nehéz helyzetbe, hogy az állam megvonta tőle korábbi egyházi státuszát, és a Belügyminisztérium nyílt levélben vitázik Iványi Gáborral, közben az intézmények lehetséges jövőjén az állam háza táján is gondolkodnak.

Szegeden a helyi kormánypárti országgyűlési képviselő, Mihálffy Béla szeptember végén tárgyalt Maruzsa Zoltán államtitkárral, és aztán bejelentette, „az állam nyitott arra, hogy átvegye az intézmény fenntartását az eddigi színvonalat, infrastruktúrát és a pedagógusokat megtartva”.

Korábban pedig az iskola szülői munkaközösségének vezetője is fórumot szervezett, amelyen arról volt szó, hogyan lehetne megmenteni az intézményt. Arra a rendezvényre egy alapítvány és a vásárhelyi belvárosi református egyház lelkésze, Bán Csaba is elment.

Az Új zsinagógában csütörtökön felléptek az iskolai tanulói és pedagógusai is. 

Az Oltalom Karitatív Egyesületnek felajánlott adó egyszázalékokat végül megkapták Iványiék – írja ma a 444.hu –, de a Belügyminisztérium nagyszabású ellenőrzésbe kezdett a szervezet intézményeiben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk