K. Endre ma sem érti, miért lett közellenség

  • narancs.hu
  • 2024. június 19.

Belpol

Végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk, ugyanakkor hálásan köszönöm a döntésüket” – írta a Blikknek az egykori igazgatóhelyettes.

K. Endre továbbra is azt állítja, ártatlan, meghurcolták, nem követett el semmi törvénybe ütközőt – derül ki a Blikk szerdai írásából.

A lap kérdéseire a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese e-mailben válaszolt, és ragaszkodott hozzá, hogy csak úgy jelenhet meg nyilatkozata, ha teljes terjedelmében közzéteszi az újság. 

A Blikk azért kereste meg K. Endrét, mert kíváncsi volt, mit szól ahhoz, hogy Balog Zoltán református püspök elismerte, közbenjárt Novák Katalin köztársasági elnöknél a kegyelem érdekében, és azért is tette ezt, mert meg volt győződve az elítélt ártatlanságáról, és ez a meggyőződése nem változott. 

K. Endre szerint Balog Zoltán egyike azoknak a közismert személyeknek, akik a kegyelmi ügy nyomán gerjesztett lincshangulatban” továbbra is nyíltan felvállalják a véleményüket.

A püspök úr ismeri a munkámat, a személyiségemet, és rendelkezik mindazokkal a háttér-információkkal, amelyeket nem tudott figyelembe venni az igazságszolgáltatás ártatlanságom bizonyítása érdekében” – írta K. Endre. Magát továbbra is igazáért küzdő embernek gondolja, és minden korábbi nyilatkozatát fenntartja. Szerinte az ügyészség rendőrségi meghallgatás nélkül emelt vádat ellene, és az a vád egymásnak ellentmondó tanúvallomásokból épült.

Végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk, ugyanakkor hálásan köszönöm a döntésüket. Balog püspök úr talán azért várt a nyilvánosság előtt megszólalni a választásokig, mert a kegyelmi ügyet politikai haszonszerzésre használták fel a politikai pártok kisebb-nagyobb sikerrel” – írja K. Endre.

A cikk bevezetőjében a Blikk szerzője azt a következtetést vonja le, hogy a korábbi igazgatóhelyettes nincs tisztában cselekedete súlyával, mintha nem fogta volna föl, hogy mit tett. A lap emlékeztet, a kegyelmi botrány közepette K. Endre hamis tanúzásra próbálta rávenni az egyik bicskei áldozatot. Pénzt, cigarettát adott neki és édesanyjának, bevásárolt nekik, és azt kérte cserébe, mondja diktafonba a korábban molesztált fiú, hogy igazságtalan volt az ítélet.

Azt, hogy miért kapott kegyelmet K. Endre, a kormányoldalon is sokan szerették volna tudni: 

Nem tudhattuk meg:

És a kegyelmi botrány nyomán jött létre és erősödött meg az önkormányzati választásokra az új ellenzéki párt:

A kormányzópártokat érintő bizalmi válság miatt pedig sok pénzt költöttek el mindenféle hirdetésekre: 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk