Keményen beszólt az MSZP alelnöke a trollkodó Pesti Srácok-tudósítónak

  • narancs.hu
  • 2019. május 17.

Belpol

Kérjenek bocsánatot a magyar munkavállalóktól.

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselő-jelöltje,  Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke és Szabó Zsolt, a Párbeszéd dunaújvárosi önkormányzati képviselője Európai minimálbért, és uniós védelmet minden magyar dolgozónak! címmel tartott sajtótajékoztatót a Hankook gyár bejárata előtt, ahol a rabszolgatörvény került terítékre, Jávor és Komjáthi arról beszélt, hogy magyar munkavállalók kiszolgáltatott helyzetben vannak, a kormány sokkal inkább multik érdekeit nézi és nem a munkásokét.

„Orbán Viktor olyan megállapodást kötött a bajor autógyárakkal és más multinacionális cégekkel, hogy olcsó kizsákmányolható munkaerőt biztosít számukra, Magyarországot egy összeszerelő üzemmé teszi, ezzel olyan profitot zsebelnek be, amit Európában máshol nem szerezhetnének meg – mondta Jávor Benedek, majd hozzátette: – Számunkra ez elfogadhatatlan. A magyar munkavállalóknak is joga van azokhoz bérekhez és érdekképviseleti rendszerekhez, mint Európa más állampolgárainak. Mi azért fogunk dolgozni, hogy Európában egységes elvek mentén, egységes minimálkövetelményekkel oldjuk meg a munkavállalók bérezését, szociális védelmét.

A sajtótájékoztató után kérdezni is lehetett, melynek során Jávor elmondta, hogy az MSZP–Párbeszéd 3 biztos mandátumra számít a május 26-i választásokon, ám ezt követően a Pesti Srácok riportere próbálta megzavarni az eseményt. Előbb egy kisebb szópárbaj alakult ki Szabó és tudósító között, amit Komjáthi zárt rövidre azzal, hogy a következőt mondta a riporternek:

Hogy a kurva életbe van az, hogy önöket nem érdekli az, hogy mi van a magyar munkavállalókkal! Maguk tojtak arra, hogy a magyar munkavállalókról fogunk beszélni. Idejöttek a sajtótájékoztató végére és megint jönnek a provokatív kérdéseikkel – mondta Komjáthi, hozzátéve, hogy azt várja, hogy a Pesti Srácok kérjen bocsánatot a magyar munkavállalóktól. „Mert kurvára nem volt egy kérdésük sem a munkavállalókkal kapcsolatban" – fakadt ki az MSZP alelnöke.

A sajtótájákoztatót itt tekintheti meg.

Figyelmébe ajánljuk