Kilép a Jobbikból Mirkóczki Ádám is

  • narancs.hu
  • 2020. június 2.

Belpol

Tovább fogyatkozik a létszám.

„A mai nappal a pártpolitikát befejeztem. Megköszönve közösségemnek az elmúlt évtizedet, a Jobbikból kilépek. Döntésemnek egyetlen oka van: városvezetőként, felelősséggel tartozva minden egriért és szeretett városomért, nem hagyhatom, hogy a pártpolitika bármiféle befolyással bírjon döntéseimre vagy Eger sorsára. Polgármesterként kizárólag Egerhez, az egriekhez akarok hű lenni, kizárólag értük kívánok a jövőben dolgozni” – írja Mirkóczki Ádám Eger polgármestere Facebook-oldalán.

Mirkóczki döntésének állítólag nincs köze sem a politikai, sem pedig személyi ügyekhez, sőt kifejezetten azt állítja, hogy kilépésének nincs köze a pártban zajló jelenlegi „vélt vagy valós” konfliktusokhoz sem.

Erre erősít rá a Jobbikkal kiadott közös közlemény is, amelyben azt írják „semmilyen nézeteltérés, semmilyen konfliktus nem áll ennek a hátterében, és Mirkóczki Ádám döntésének egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez.”

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, múlt szerdán három képviselő hagyta ott a Jobbik-frakciót.

Kilép a Jobbik frakciójából Sneider Tamás

A 2018-as választás óta ő a hetedik, aki otthagyja a pártot. Lemond parlamenti alelnöki tisztségéről és kilép a Jobbik képviselőcsoportjából Sneider Tamás. A politikus ezt szerda délután jelentette be Facebook-oldalán. A bejegyzéshez csatolt fotón látható, még aláíratlan, a házelnöknek címzett levélben a frakcióban kialakult méltatlan helyzettel indokolja lépését Sneider Tamás.

Neked ajánljuk