Kilép Moldován László az LMP-ből

  • narancs.hu
  • 2019. június 18.

Belpol

Ő vezette annak idején azt az etikai bizottságot, amely eltiltotta Szél Bernadettet három évre attól, hogy párttisztsége legyen.

„Kilépek az LMP-ből.

1-2 hónap múlva lesz 10 éve, hogy beléptem. Előtte sohasem voltam párttag, de mindig is érdekelt a politika. Illúziónak tartottam, hogy meg lehet valósítani, amivel Schiffer behúzott, de ha meg sem próbáljuk, nincs erkölcsi alapunk arra, hogy folyamatosan azt hajtogassuk, így nem jó, úgy nem jó. Meg akartuk haladni a kétosztatú politikai mezőt, azt gondoltuk, hogy «középről», zöld pártként, az ökopolitikát felmutatva meg tudunk erősödni annyira (valamiféle harmadik tömböt képezve), hogy le tudjuk váltani a regnáló politikai elitet. Bár a klímaváltozás «ránk rúgta az ajtót», így sem sikerült” - olvasható Moldován László Facebook-bejegyzése.

Moldován lemondott budapesti elnökségi tisztségéről is. Mind ismeretes, ő vezette azt az etikai bizottságot, amely a 2018-as Országgyűlési választás után eltiltotta 3 évre attól az akkori társelnök Szél Bernadettet, és a még jelenleg is LMP-s Ungár Pétert, hogy bármilyen párttisztségük legyen.

Szél Bernadett visszavonul, hogy gondolkozzék

A tuti siker záloga: Sallait visszavették. Szél Bernadettet az LMP etikai bizottsága három évre eltiltotta minden tisztségviseléstől, ezért úgy döntött, most visszavonul, hogy elgondolkozzon a jövőjéről. Mindez az Ungár Péterhez köthető Azonnalinak küldött nyilatkozatából derül ki, mint mondja: „A jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.