Kimagasló szakmai tevékenységét díjazták annak a köztévés csatornának, amely a melegek gyógyításáról készített műsort

  • narancs.hu
  • 2019. március 7.

Belpol

A csatorna főnöke szerint céljuk továbbra is, hogy a fejlődés, a kreativitás, a tudomány eszményének megismertetése a következő nemzedékkel.

Az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna nyerte a Magyar Innovációs Szövetség 2018. évi Média Díját, amelyet Siklósi Beatrix, a csatorna igazgatója vett át a Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlésén – adta hírül az MTI, hozzátéve, hogy a csatorna „a magyar tudományos műszaki kutatás-fejlesztés, valamint az innovációs eredmények, törekvések és problémák bemutatásával kifejtett kimagasló szakmai teljesítményéért kapta a díjat”.

false

 

Fotó: MTI-Koszticsák Szilárd

A csatorna igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az M5 célja továbbra is, hogy a fejlődés, a kreativitás, a tudomány eszményét megismertesse a következő nemzedékkel.

Mindez annak fényében különösen reménykeltő, hogy emlékezetünk szerint a csatorna ezidáig igazából két műsorával tett szert országos hírnévre, az egyikben a melegek gyógyításáról volt a szó, a másikban pedig Waffen-SS hőstetteiről.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?