Kivizsgáltatná a Párbeszéd a végrehajtási ügyeket is

  • narancs.hu
  • 2023. február 25.

Belpol

És Alkotmánybírósághoz fordult a végrehajtási törvény miatt.

A Párbeszéd továbbra is kezdeményezi, hogy egy bizottság vizsgálja ki az elmúlt 12 és 30 év végrehajtásait, valamint a Völner–Schadl-ügy politikai szálait. Erről a párt frakcióvezető-helyettese, Jámbor András beszélt szombati online sajtótájékoztatóján.

Jámbor András abból az alkalomból tartott tájékoztatót, hogy a büntetőügy tárgyalása elkezdődött. Az előkészítő szakasz tanulságairól azt mondta, a hatóságnak lett volna módja arra, hogy végigvigye ezt a nyomozást, de nem tette.  Dokumentumok, hangfelvételek és tanúvallomások is szólnak olyan emberek érintettségéről, akiket még tanúként sem idéztek be az ülésre – mondta Jámbor. 

Az ellenzéki politikus emlékeztet: Schadl arról beszél, hatvan-hetven képviselő is érintett lehet ebben az ügyben, Völner pedig arról, hogy két-három szék is meginoghat, ha ő megszólal. Jellemző szerinte, hogy a „Tóni–Barbara–Ádám szentháromsággal” sem kezdett semmit a nyomozás.

Jámbor szerint ennek az ügynek mégsem csak a politikai korrupció miatt fontos a végére járni, hanem azért is, mert ráirányítja a figyelmet arra, hogyan zajlik a végrehajtás Magyarországon, és arra, a jelenleg hatályos törvény lehetővé teszi, egy adott tárgyat az értékének egy százalékáért is el lehet árverezni. 

A Párbeszéd a törvény ügyében már az Alkotmánybírósághoz fordult. Azt szeretnék, ha a testület úgy határozna, hogy ezt a jogszabályt hatályon kívül kell helyezni. Jámbor szerint egy igazságos végrehajtási törvény biztosítaná például az „elsétálás jogát”, vagyis azt, hogy akinek elárverezik azt az ingatlanát, amely a hitel alapja volt, ne kelljen tovább törlesztenie.

 

Völner–Schadl-ügy: Minden eszközzel szembeszállunk a végrehajtói maffiával!

Völner–Schadl-ügy: Minden eszközzel szembeszállunk a végrehajtói maffiával! Online sajtótájékoztatóm

Posted by Jámbor András on Friday, February 24, 2023

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk