Kovács Zoltán is kijött a karanténból

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 29.

Belpol

Két negatív tesztje lett, azt írta, futólag találkozott csak Hollikkal.

Negatív lett Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár második koronavírustesztje – közölte Kovács a Facebook-oldalán.

Mint ismert, az elmúlt napokban több kormánypárti politikus is karanténba került, miután múlt hétvégén egy olyan rendezvényen vettek részt, ahol ott volt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, akiről azóta bebizonyosodott, hogy koronavírusos.

Kovács Zoltán most azt írta: "egy hétvégi rendezvényen futólag találkoztam Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akiről később kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az egeszségügyi szakemberek és a hatóságok vizsgálatáig házi karanténba vonultam, ami alól a második negatív teszt után, az illetékes hatóság előírásait szigorúan betartva mentesültem."

A rendezvény, amin Kovács találkozott Hollikkal egy kerti buli volt több mint száz résztvevővel, ezután vonult karanténba Kovács Zoltán, Dömötör Csaba államtitkár, Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, valamint Orbán Balázs és Gulyás Gergely is, utóbbi azóta két negatív tesztet produkálva pénteken már a nyilvánosság elé is állt, Orbán pedig szintén szombaton a Facdbookon közölte, hogy megérkezett a második teszteredménye, ami szintén negatív.

Hende Csaba és Nacsa Lőrinc, a KDNP szóvivője szintén a Hollikkal való találkozás után vonult karanténba.

Szintén koronavírusos Trócsányi László EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter is, és házi karanténban van Varga Judit jelenlegi igazságügyi miniszter is, aki nem pontosította, hogy ki az a személy, akivel találkozott és igazoltan vírusos.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.