Kövér 14 millióra büntette Gyurcsányt árulózásért

  • narancs.hu
  • 2024. október 12.

Belpol

A DK elnöke bíróságon támadja meg a pénzbírságot, kész elmenni Strasbourgig.

Több mint 14 millió forintra büntette Kövér László, az Országgyűlés elnöke Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, mert az őszi ülésszak első napján napirend előtti beszédében árulónak nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt.

Arról, hogy a kirótt büntetésről szóló értesítés megérkezett, Gyurcsány Ferenc szombaton beszélt videóüzenetben

A DK elnöke – és újabban krimiíró – azzal a fordulattal kezdett, hogy nem fogyott el "a borzalmas, Kövér nevű házelnök gyógyszere". Idéz saját szeptember 30-i parlamenti beszédéből, lefesti Kövér felháborodását, és a házelnököt is idézi, aki azt mondta, hogy a kormányt és a miniszterelnököt nem lehet lehazaárulózni, és emiatt el fogja venni a szót.

Az ellenzéki politikus szerint Kövér visszaél házelnöki hatalmával, korlátozza a képviselők szólásszabadságát, baj van az erkölcsével, intellektusával és a fülével is, mivel ő nem is a hazaáruló, hanem az áruló szót használta. 

Gyurcsány emlékeztetett, hogy az Európai Parlamentben ugyanezt mondta Gyekiczki Márton és Dobrev Klára is, ám ott ezért nem kaptak büntetést, miközben a plenáris ülésen más képviselők a hazaáruló kifejezéssel illették Orbánt.

A DK elnöke azt mondta, ezt az ügyet Strasbourgig fogják vinni. "Nem velünk van a baj, akik ezt kimondjuk, hanem azzal, aki áruló, törvénytelen, meg tolvaj. Ezek ilyen 14 milliót érnek mostanság. Hát akkor játsszuk le így ezt a meccset" – mondta Gyurcsány Ferenc.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szergej Tyimofejev orosz költő: „Nem tudom, hogy a kortárs orosz kultúra hogyan fogja túlélni ezt az őrületet”

Idén magyarul is megjelent Replika című kötete, aminek lettországi kiadásához egy üres füzetet is kaptak az olvasók. Az Orbita nevű művészeti kollektíva egyik alapítóját videóköltészetről, kreatív könyvtervezésről, a kétnyelvű irodalomról és az Ukrajna elleni háború miatt megszakadt oroszországi kapcsolatokról is kérdeztük.