Kovács Gergely rendőrséggel állíttatott le egy bontást

  • narancs.hu
  • 2024. október 12.

Belpol

A Szivek család cége a tulajdonában lévő, elővédelem alatt álló ház helyére „hülye lakóparkot” szándékozik építeni.

A kormányhivatal és a rendőrség eljárását kérve leállíttatta Budapesten a XII. kerületi önkormányzat a tündérhegyi pszichiátriai épület bontását – jelentette be Kovács Gergely polgármester a Facebookon. 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt politikusa még pénteken tette közzé, hogy az épület elővédelem alatt áll, értékvizsgálati eljárás zajlik, és amíg az le nem zárul, nem lenne szabad hozzányúlni a házhoz – ehhez képest „a tulajdonos fogja magát és épp elbontja tök jogszerűtlenül, hogy felépíthesse a hülye lakóparkját”.

Kovács azt is írta, hogy a tulajdonos a Szivek-család vagyonkezelő alapítványa.

„Ezek után nyilván mi sem leszünk barátságosak, jön a telekre és valamennyi kerületi Szivek-érdekeltségre a változtatási tilalom.

Bár gondolom, majd az is nagyon érdekli őket. De amúgy tényleg, a világ összes pénze nem elég ezeknek, mindent szét kell cseszni ebben az országban?”

A XII. kerületi önkormányzat kérésére péntek délután nemcsak a bontást állították le a hatóságok, hanem kötelezték a tulajdonost az általa okozott életveszélyes állapot elhárítására. 

„Az önkormányzat pedig a védett épület helyreállítására fogja ezután kötelezni a céget, mert a látszat ellenére vannak még törvények az országban. És talán tanulnak annyit a történtekből az ingatlanbefektetők, hogy a XII. kerületben mostantól be kell tartani a szabályokat, és az új vezetés nem a befektetők, hanem a kerület lakosainak az érdekeit fogja nézni” – írta Kovács Gergely. 

A hvg.hu emlékeztet, hogy a ház az egykori Preisich Szanatórium, amelynek gazdája a Tündérhegy 2023 Kft.. E cég mögött a Hearts Vagyonkezelő Alapítvány és a HoldOn Investment Kft. áll, előbbi pedig tényleg Szivek Norbert családjának érdekeltsége. A társaságnak más lakóparkos projektjei is vannak Budapesten: a Szent János Kórház felett, valamint a II. kerületben, az Apáthy-szikla mellett.

A címlapkép forrása a polgármester Facebook-bejegyzése

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szergej Tyimofejev orosz költő: „Nem tudom, hogy a kortárs orosz kultúra hogyan fogja túlélni ezt az őrületet”

Idén magyarul is megjelent Replika című kötete, aminek lettországi kiadásához egy üres füzetet is kaptak az olvasók. Az Orbita nevű művészeti kollektíva egyik alapítóját videóköltészetről, kreatív könyvtervezésről, a kétnyelvű irodalomról és az Ukrajna elleni háború miatt megszakadt oroszországi kapcsolatokról is kérdeztük.