Közel 5 milliárdért jurtákat húztak fel Mészárosék a fonyódligeti Erzsébet-táborban

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 31.

Belpol

Felújítás címszó alatt.

A korábban állami tulajdonban lévő fonyódligeti gyermektábor felújítási tenderét Mészáros Lőrinc gyermekeinek közös cége, a Fejér B.-Á.-L. Zrt. nyerte el mintegy 4,48 milliárd forintért. Arról, hogy miként áll most a projekt, az Alfahír számolt be, rengeteg fotót is közölve a felújítás címszó alatt jurtákkal teleépített táborterületről.

Az olvasójuk által küldött fotókon az látszik, hogy "a hatalmas, szögesdróttal elkerített Balaton-parti területen rengeteg - becslése szerint akár százas nagyságrendben - kék és piros, leginkább cirkuszi sátrakra hasonlító "kis házikókat" húztak fel".  

A "kis házikók" gyakorlatilag jurtákat jelentenek, ugyanis a cikk szerint a Somogy Megyei Kormányhivatal egy hónapja azt közölte, hogy "a korszerűtlen épületek megújulnak, a sátrakat jurták váltják fel, és programhelyszínek is létesülnek." Kiemelték, hogy

"a mintegy 800 férőhelyes jurtatáborban közösségi terek is szolgálják a pihenést és a szórakozást."

A cikk hozzáteszi, a "szögesdróttal körülvett jurtatábort" egyelőre nem adták át, annak ellenére, hogy  a kormánypárti ígéretek alapján annak már két éve kész kellene lennie.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.

Hordta a jelet

  • - minek -

Mátyás Attila számos zenekaron és zenei korszakon átívelő, lassan négy évtizedes pályafutásában különleges epizód a rövid ideig létező Agnus Dei (Isten báránya) zenekar.

Intimebb invenciók

Bacsó Kristóf legutóbbi szerzői anyaga nem konceptlemez, a szaxofonos nem szokott ilyeneket készíteni. A gondolatok, a képzetek, a keresztutalások sokkal összetettebben bontakoznak ki dallamaiból és témáiból, mint hogy kiragasszon egy képet középre, és a körül motozzon a lemez végéig. Bacsó az irányadó jazzalkotók közé emelkedett a rá jellemző nyugodt, intellektuális megközelítéssel; a saját együttesein kívül elsősorban a Modern Art Orchestra szaxofon szólamvezetőjeként és a Zeneakadémia jazz tanszékének élén.