Közel 5 milliárdért jurtákat húztak fel Mészárosék a fonyódligeti Erzsébet-táborban

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 31.

Belpol

Felújítás címszó alatt.

A korábban állami tulajdonban lévő fonyódligeti gyermektábor felújítási tenderét Mészáros Lőrinc gyermekeinek közös cége, a Fejér B.-Á.-L. Zrt. nyerte el mintegy 4,48 milliárd forintért. Arról, hogy miként áll most a projekt, az Alfahír számolt be, rengeteg fotót is közölve a felújítás címszó alatt jurtákkal teleépített táborterületről.

Az olvasójuk által küldött fotókon az látszik, hogy "a hatalmas, szögesdróttal elkerített Balaton-parti területen rengeteg - becslése szerint akár százas nagyságrendben - kék és piros, leginkább cirkuszi sátrakra hasonlító "kis házikókat" húztak fel".  

A "kis házikók" gyakorlatilag jurtákat jelentenek, ugyanis a cikk szerint a Somogy Megyei Kormányhivatal egy hónapja azt közölte, hogy "a korszerűtlen épületek megújulnak, a sátrakat jurták váltják fel, és programhelyszínek is létesülnek." Kiemelték, hogy

"a mintegy 800 férőhelyes jurtatáborban közösségi terek is szolgálják a pihenést és a szórakozást."

A cikk hozzáteszi, a "szögesdróttal körülvett jurtatábort" egyelőre nem adták át, annak ellenére, hogy  a kormánypárti ígéretek alapján annak már két éve kész kellene lennie.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk