Lantos Gabriella: Orbán tegnap szánt szándékkal hazudott

  • narancs.hu
  • 2021. április 1.

Belpol

Ez egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása - írja az egészségügyi menedzser Orbán járványügyi állításairól.

A zárás most nem megoldás, de az oltás mindent meg fog oldani - ígérte Orbán  Viktor tegnap a köztévének adott interjújában, mint arról mi is részletesen beszámoltunk.

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser, a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt politikusa a miniszterelnöki interjúra reagált a Facebook-oldalán.

 "Orbán nem járványszakértő. De tudja, mit beszél. Nagy bajban lehet. Tegnap nem csak csúsztatott, szánt szándékkal hazudott. Azt állította, hogy most már nem a korlátozások állítják meg a tömeges fertőzést. Csak az oltás. Ez egyszerűen hazugság. 2 millió beoltott van, közülük legfeljebb 1 millió immunis. Ezért még semmi más nem állítja meg a vírust, csak a zárás. Ő mégis lazítani akar április közepén. 2,5 millió beoltottnál. Ez egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása. A 4. hullám biztos receptje. Akkor is még legfeljebb 3 millió immunis ember lesz: beoltottak és fertőzésen átesettek együtt. Ez még a nyájimmunitás fele sincs. Ám ha jól halad az oltás, nyárra eljuthatnánk ide. A korai lazítással épp ezt a felszabadult nyarunkat kockáztatja. 2 hét múlva vágóhídra küldene embereket: diákokat, tanárokat, home office-os dolgozókat. Pedig semmi szükség nincs rá. És ésszerű indok sem. Csak egyetlen egy. Ha a cél a nyájimmunitás elérése. A lehető legrövidebb időn belül. Bármi áron. Lehet, hogy ez az orbáni stratégia. Akkor viszont mondja ki nyíltan. Tartson erről nemzeti konzultációt. Pl. ilyen kérdésekkel: Ön mennyi halottat viselne el azért, hogy 2 hét múlva visszakapja az életét? 30 000? 50 000? 100 000? Ma abszurdnak tűnik? Pedig nem az. 20 000 halottnál 2 millió ember még mindig kétely nélkül követi. Vajon hol lehet a határ? Van egyáltalán határ, Cipolla?"

 

 

Neked ajánljuk