Lázár 2,5 millióból üti Navracsicsot a Facebookon

  • narancs.hu
  • 2024. március 6.

Belpol

A kormánypárti Promenad24 fizetett hirdetésben szidja a közigazgatási és területfejlesztési minisztert, aki kezet mert fogni Hódmezővásárhely polgármesterével. 

Február 24-e óta mintegy 2,5 millió forintot költött a Promenad24 hírportál a Facebookon olyan hirdetésekre, amelyekben Navracsics Tibort bíráló cikkeit reklámozza. A vásárhelyi lap ezzel az utóbbi hét napban több pénzt költött el a közösségi oldalon, mint a miniszterelnök vagy a megafonos Bohár Dániel. A kampány célja, hogy a reklámozott cikkek országszerte és a fővárosban is minél több ember facebookos hírfolyamában megjelenjenek – számolta ki a Telex.

A Promenad24 azt kifogásolja, hogy Navracsics Tibor az utóbbi időben többször is kezet fogott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, és egyszer mondott olyat is, hogy a területfejlesztés nem pártpolitikai kérdés.

Az aláírás nélkül közölt, tehát a szerkesztőség egészének álláspontját tükröző véleménycikkek szerint ezzel a gesztussal Navracsics megbántotta a kormánypártiakat: „hazaáruló politikussal bratyizik”, és olyan embert pénzel (vagyis mintha nem akarná elzárni a Márki-Zay által vezetett önkormányzatot a kormányzati forrásoktól), aki „Orbán Viktor felakasztásáról, a kormánytagok fellógatásáról, Lázár János erőszakos haláláról delirál”, továbbá a miniszterelnök fiát buzizza „ipari szinten”.

A lap szerint a közigazgatási és területfejlesztési miniszter „mintha elfelejtette volna, hogy milyen kígyót ölel a keblére, s hogy a politikában is léteznek nemzeti minimumok, melyek felrúgása esetén nincs pardon, ha tetszik: nincs kegyelem”.

A Promenad24-et megjelentető Dél-alföldi Médiacentrum Kft. többségi tulajdonosa Rákay Philip. Neki más feladata is van a Dél-Alföldön, mert tagja a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felügyelőbizottságának. A kft. kisebbségi tulajdonosa Bada János ügyvéd, a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. vezérigazgatója. A mezőhegyesi ménesbirtokot Lázár János felügyeli, közlekedési miniszterként a MÁV is hozzá tartozik, Badával egy zrt.-ben üzlettársak. Lázár Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője. 

Ezzel együtt Lázár, amikor sajtótájékoztatón kérdezték a Promenad24 cikkeiről, úgy beszélt, hogy az említett cikkekből látott valamennyit, és a tartalmukkal egyetért. Lázár szerint 2018 óta – akkor nyerte meg Márki-Zay az időközi polgármester-választást – Hódmezővásárhelyen polgárháború zajlik. Az ottani fideszesek úgy érzik, a polgármester folyamatosan politikailag abuzálja őket, és ezért ilyen érzékenyek. Lázár megérti a vásárhelyi jobboldali közösséget, és szerinte jobb, ha politikustársai elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben. 

Arról, milyen volt ez a polgárháború Hódmezővásárhelyen, és hogy a kormánypárti oldalon akkor milyen alvállalkozók végezték a  kampányban a piszkos munkát, ezek a cikkeink szólnak:

Navracsics Tibor a Promenad24-cikkekkel kapcsolatban azt mondta, ő az önkormányzatokért felelős miniszter, helyhatósági ügyekről tárgyalt a megyei jogú városok vezetőivel, közöttük Hódmezővásárhely polgármesterével. Emlékeztetett arra is, hogy Lázár az országgyűlési választások után nyilvánosan fegyverszünetet kötött Márki-Zayjal.

„Lázár epét hányt, hogy két hét alatt négyszer fogtam kezet Navracsiccsal” – kommentálta Márki-Zay Péter a Promenad24-cikkeket. Szerinte Lázár azért dühös Navracsicsra, mert azt szeretné sulykolni a vásárhelyieknek, hogy Márki-Zayjal nem működik együtt a kormány, és így a város nem fog fejlődni, ha a vásárhelyiek többsége megint Márki-Zayra szavaz. 

Ilyet mondott már máskor is:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk