Leköszön Kübekháza közösségépítő polgármestere

  • narancs.hu
  • 2024. április 21.

Belpol

Molnár Róbert a képviselőkkel együtt döntött így. Hétfőn jelentik be, kiket támogatnak.

22 év ezer fokon égés után valami mást szeretnék, de hogy merre tovább, passz” – válaszolta Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere a Narancs.hu kérdésére, miért döntöttek úgy a képviselő-testülettel együtt, hogy a most következő választáson nem indulnak újra.

Az anyai ágon sváb felmenőkkel rendelkező Molnár – mint a szeged.hu cikke emlékeztet – fiatal kora óta dolgozott a Csongrád-Csanád megyei falu közösségi életében és a megyében. A Független Kisgazdapártban Torgyán József közvetlen munkatársa volt, 27 évesen országgyűlési képviselő lett 1998-ban.

2002-ben választották polgármesterré Kübekházán, azóta minden választáson nagy fölénnyel győzött, legutóbb, 2019-ben már kihívója sem volt. Ő konzervatív-liberálisnak tartja magát, az önkormányzati képviselők között van kormánypárti, liberális, szociáldemokrata indíttatású, de az országos politikára jellemző megosztottság nem képeződött le a faluban. Molnár csapata nem a beruházásai, hanem közösségépítő teljesítménye révén vált ismertté. Az Operettfalu programmal, máskor azzal szerepelt a hírekben, hogy közmunkás kapott díjat a munkájáért.

2016-ban a kormány Tudta? című óriásplakát-kampányára reagálva a Molnár vezette önkormányzat így reklámozta a falut: „Tudta? Kübekháza egy jó kis falu. Se kisvasútja, se stadionja, de itt él Sumák, a világ legjobb festője, és Miksi Piroska, aki férjet keres.” A Kübecker Manufaktúra, amelyben a kezdetekkor közmunkások dolgoztak, mára önfenntartó vállalkozásként működő étterem.

Molnár a szeged.hu-nak sem említett konkrét indokot azzal kapcsolatban, miért lett elege: 

„Ez már egy harc volt bennem, hogy el tudjam engedni, nem volt már békesség bennem. Öt ciklusban indultam, az ötödikben nem indult ellenem senki, és most sem tudok nagy készülődésről. Nem jó érzés. Akkor egy kicsit megreccsentem, amikor a lányom, aki már úgy született, hogy én polgármester voltam, a játszótéren meghallotta a társaitól, hogy én már nem indulok. Akkor beszaladt hozzám, és megkérdezte, hogy igaz-e. Akkor azért belegondoltam.”

Azt azért elárulta, hogy az egész faluban kerestek jelölteket, és mostanra megtalálták az utódokat, akiket hétfőn ajánlanak a falubeliek figyelmébe. Nyilván a választáson születik döntés, de valószínűleg lesz jelentősége annak, kiket javasol a most testületileg leköszönő vezetés.

 

 (Címlapképünk forrása: Molnár Róbert Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk