Letétbe helyezte felmondását a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója

  • narancs.hu
  • 2023. június 7.

Belpol

Pilz Olivér felmond, ha bevezetik a státusztörvényt.

Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom egyik alapító tagja letétbe helyezte felmondását a státusztörvény benyújtása miatt – jelentette be a mozgalom a Facebook-oldalán.

Mint írták, „ha megszavazzák a bosszútörvényt, a jelenlegi több tízezres tanárhiány tovább fog emelkedni! Olivérhez hasonlóan rengetegen elhivatottak a szakma iránt, azonban az új, megfélemlítő és cenzúrázó körülmények között sokan úgy fognak dönteni, hogy nem tudják tovább folytatni.”

❗️Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom egyik alapító tagja, a mai napon letétbe helyezte felmondását a bosszútörvény...

Posted by Tanítanék on Wednesday, June 7, 2023

A 24.hu a bejelentésével kapcsolatban emlékeztetett, Pliz Olivér még 2016-ban kezdte tiltakozó akcióját, hogy reformokat indítson el a közoktatásban. A miskolci Herman Ottó Gimnázium matematika-fizika-biológiai szakos tanára nyílt levélben sürgette az oktatási rendszer megreformálását. A lapnak adott tavalyi interjújában arról beszélt, kezdetben még reménykedtek a párbeszédben, de hamar kiderült, hogy az oktatási kormányzat nem ebben a megoldásban gondolkodik.  Pliz tavaly decemberi azon az eseményen is részt vett, ahol Pintér Sándor belügyminiszter és Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár közoktatást érintő terveikről beszéltek. Az esemény után azt mondta, Pintér nem érti az oktatás problémáit.

A Tanítanék Mozgalom egyik alapító tagja a 24.hu-nak tavaly arról is beszélt, hogy belátja: az elmúlt években nem sikerült érdemben megváltoztatni a rendszert, de kisebb eredményeket ettől még szerinte el lehet érni, például a bérkérdésben, de a státusztörvénnyel, úgy tűnik, a mozgalom szimbolikus figurájának az optimizmusa is alábbhagyott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk