Március 31-én szavazhat a parlament a finn és a svéd NATO-csatlakozásról

  • narancs.hu
  • 2023. március 17.

Belpol

A Fidesz-frakció megerősítette az újabb lehetséges dátumot.

A Fidesz-frakció részéről megerősítették az atv.hu-nak, hogy az Országgyűlésben március utolsó napja „a tervezett dátum” a zárószavazásra a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról.

Korábban már arról is volt szó, hogy a március 7-vel kezdődő héten lesz a voksolás, aztán a 20-ai hét is felmerült, viszont Vadai Ágnes kedden tudatta a Facebook-oldalán: „Most érkezett a levél Semjéntől. A kormánypártok nem akarnak parlamenti ülést a jövő héten. Tehát megint elmarad a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikációja”. A DK politikusa szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes indoklása az újabb halasztásra úgy szólt: még nem zárultak le „az Európai Bizottsággal folyamatban lévő egyeztetések”.

A Házbizottság csütörtöki üléséről azonban kiszivárgott, hogy Balla György fideszes frakcióvezető március utolsó napját jelölte meg a zárószavazás lehetséges napjának. Az Atv.hu kérdésére a Fidesz-frakció részéről pénteken megerősítették: „március 31-e a tervezett dátum” a zárószavazásra a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálására.

A legfrissebb hírek szerint a finn elnök látogatása alkalmából pénteken hivatalosan Ankara is bejelenti, hogy Törökország meghozta a döntését Finnország NATO-csatlakozásáról. Az újraválasztásáért kampányoló Recep Tayyip Erdogan – aki eddig akadályozta Finnország és Svédország NATO-csatlakozását – szerda reggel közölte: „Tiszteletben tartjuk az általunk tett ígéretet. Pénteken találkozunk a finn elnökkel, és megtesszük, amire az ígéretünk kötelez”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.