Márki-Zay: nem tárgyaltam Zelenszkij elnökkel, de nagyra becsülöm

  • narancs.hu
  • 2022. március 30.

Belpol

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje rémhírterjesztés miatt feljelentette Szijjártó Pétert.

Rémhírterjesztés miatt feljelentette Szijjártó Péter külügyminisztert Márki-Zay Péter a dunaújvárosi rendőrségen.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Facebook-oldalán közvetített videóban arról beszélt, hogy Szijjártó hazudott arról, hogy folyamatos egyeztetések vannak a magyar ellenzék és az ukrán kormány között, illetve arról, hogy az ellenzék megígérte, kormányra kerülésük esetén fegyvereket küldenének Ukrajnába.

Márki-Zay Péter azt mondta, sosem beszélt Volodimir Zelenszkij elnökkel, bár nagyra becsüli, sok sikert kíván neki, és örülne, ha egyszer összejönne egy ilyen tárgyalás.

Azt mondta, az ukrán hatóságokkal valóban felvették a kapcsolatot, de csak azért, hogy a nagykövetségen keresztül egy mentőautót adományozhassanak az ukrán hadsereg egy kárpátaljai magyarokat is tömörítő egységének.

Korábban Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is úgy nyilatkozott, hogy Szijjártó ostobaságokat talál ki a választás előtt.

Videós bejelenkezésének további részében Márki-Zay arról beszélt, hogy Orbán maga szavazta meg a fegyverszállítást az EU-ban, és egy kormányrendelettel azt is engedélyezte, hogy Magyarország területén haladjanak át a fegyverszállítmányok, amennyiben azok nem közvetlenül az ukrán-magyar határon át jutnak el Ukrajnába.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk