Matolcsy Ádám elismerte, hogy a korábban közpénzen vett budai villa lakója volt

  • narancs.hu
  • 2022. február 18.

Belpol

A villában épp "frissítések" zajlanak.

Hadházy Ákos független képviselő Matolcsy Ádám feleségének fotói alapján írt arról csütörtökön, hogy Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám egy 1,3 milliárd forintot érő budai palotában lakik, amit a Nemzeti Bank alapítványa kutatóközpontnak vásárolt.

Az RTL Híradójának Matolcsy Ádám válaszolt az ügyben, azt írva: jelenleg nem tartózkodik az ingatlanban, de elismerte, hogy már lakott ott, és azt sem zárta ki, hogy még fog is, mert - ahogy fogalmazott - a tulajdonos nagyon rugalmas, akár hónapokra is kész bérbe adni az épületet.

A villa most egy magántőkealapé, azaz nem lehet tudni, hogy ki a tulajdonosa, és az MNB alapítványa azt sem árulta el, mennyiért adták el, tette hozzá az rtl.hu.

A 444.hu pénteken ellátogatott az ominózus épülethez, ahova épp munkások érkeztek. A megkérdezett szakemberek egyike azt válaszolta a lap újságírójának, hogy  senki nincs a házban, ők pedig nem felújítani jöttek, hanem hogy „frissítsék” és kitakarítsák a villát.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.