Megbízható káder került a Magyar Nemzeti Múzeum élére

  • narancs.hu
  • 2023. november 9.

Belpol

Az eddigi helyettest egy korábbi munkahelyéről maga Orbán mentette fel, de ezek szerint nem volt végleges a bukás.

Minden jel szerint meg is van L. Simon László utódja a Magyar Nemzeti Múzeum élén – szúrta ki egy meghívóból a 444. A kormány homofóbtörvényének nem betartása miatt kirúgott L. Simon utódja az eddigi helyettes, Hammerstein Judit, legalább is egy megnyitón ő fog főigazgatóként beszédet mondani a szerencsés egybegyűlteknek.

Hammerstein évek óta a kormány megbízható embere, az első Orbán-kormány idején a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának sajtófőnökeként dolgozott, 2011 és 2014 között  a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkára, majd 2014 és 2018 között pedig a Balassi Intézet főigazgatója volt. 2019-2020-ban az Országos Széchényi Könyvtár megbízott főigazgatójaként regnált, innen került a Nemzetibe.

Hammerstein helyén az sem rontott sokat, hogy a Balassi Intézet éléről Orbán Viktor váltotta le határozatban külügyminiszteri javaslatra, miután már a kormánymédia is kritizálta ilyen-olyan okokból a működést többek közt azért, mert „gyakorlatilag balliberális kifizetőhelyként, SZDSZ-es panoptikumként működik.”

Reméjük, második nekifutásra nem fog hasonló hibát elkövetni!

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk