Mégis elmondta Horváth Péter, miért volt ott a kormányülésen

  • narancs.hu
  • 2022. december 12.

Belpol

A tanárok és a diákok tiltakozásáról például nem esett szó. 

Két napig nem lehetett tudni, miért vett részt a szombati kormányülésen Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Az érintettet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kérdezte részvételének okáról, az RTL is szerette volna ezt tudni, de nem kaptak választ

Az MSZP is nagyon érdeklődött, miről lehetett szó, hogy Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár mellett Horváthnak is jelen kellett lennie. Az ellenzéki párt társelnöke, Kunhalmi Ágnes azt is elsorolta, miről kellett volna beszélni a kormányülésen, így a tanárok, a diákok tiltakozásának okairól, és arról, hogy a kormány rendészeti eszközökkel reagál e megmozdulásokra, és a demonstrálók érveivel nem foglalkozik.

A HVG-nek végül nyilatkozott Horváth Péter: „Nem volt szó a mostani dolgokról, se a tüntetésekről, se a hőfokokról az iskolákban” – mondta. Ő azért volt jelen mégis, mert a közoktatás hosszú távú céljairól esett szó.

A HVG kérdésére, hogy vajon a kormány a jövőben is Európa összeszerelő-üzemét vizionálja-e, és ehhez alkalmazkodó oktatási rendszert tervez-e, Horváth azt felelte, úgy tapasztalja, ezt senki sem szeretné. És bár a tüntetésekről, a pedagógusok „jogos követeléseiről” nem esett szó a kormány tanácskozásán, Horváth Péter az ott elmondott beszédében kitért arra, hogy bármilyen célt tűz ki az oktatás elé, bizonyos feltételeket mindenképpen biztosítani kell. Olyan feltételekre gondolt, amelyek szóba kerülnek „a mostani események kapcsán is”.

A felvetésre, jó lenne-e szerinte, hogy egy következő kormányülésen az aktuális eseményekről és a pedagógusok követeléseiről is tárgyalna a kormány, Horváth Péter azt mondta, biztos benne, hogy ezzel is foglalkozik a kormányzat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk