Minisztériumot kap januártól Nagy Márton, Lázár János tárcáját is átszervezik

  • narancs.hu
  • 2022. november 21.

Belpol

Az indoklás szerint a szankciók miatt módosul a kormányzati struktúra.

Orbán Viktor miniszterelnök benyújtotta a parlamentnek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslatát. Ez rögzíti a már ismert struktúraváltás tényét, miszerint a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, december 1-től pedig megalakul az Energiaminisztérium – emiatt távozott a kormányból Palkovics László –, amit Lantos Csaba, a MET Holding AG elnöke vezet majd.

Eddig nem ismert újdonság, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodából január 1-től kiválik az önálló Gazdaságfejlesztési Minisztérium, amely élén Nagy Márton áll majd, aki eddig a kormány gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli minisztere volt. Az Építési és Beruházási Minisztérium pedig Építési és Közlekedési Minisztérium néven folytatja a munkát Lázár János irányításával.

 "Az orosz-ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén. A veszélyek ellensúlyozása érdekében indokolt, hogy mindkét területért önálló minisztérium feleljen a kormányzati feladat-megosztási struktúrában" – ekképp indokolta Orbán Viktor kormányfő a változást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk