Miskolci polgármester-jelölt dömping: a Jobbik és a Momentum beállt Varga Andrea mögé

  • narancs.hu
  • 2024. április 17.

Belpol

A jelenleg alpolgármesterként dolgozó Varga Andrea várospolitikát szeretne pártpolitizálás helyett.

A június 9-ei polgármester-választáson Varga Andrea jelenlegi alpolgármestert támogatja Miskolcon a Momentum és a Jobbik-Konzervatív pártja – jelentették be a felek szerdai közös sajtótájékoztatójukon.

Az együttműködésnek további tagjai a Helyi Civilek Szövetsége, illetve a Mindenki Magyarországa Néppárt. Mint közleményükben írják, céljuk Miskolc városát "minden egyéb érdek elé helyezve, stabilan, a folytonosságot megjelenítve képviselni".

Mint arról lapunk is beszámolt, Veres Pál 2024. április 3-i bejelentését követően, miszerint nem kíván újraindulni a város polgármesteri tisztségéért, a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület úgy döntött, hogy Varga Andreát jelöli a pozícióra. A civil szervezet akkori bejelentésében hangsúlyozta, hogy nyitottak az együttműködést célzó tárgyalásokra.

Az azóta eltelt időszakban több egyeztetés zajlott le, végül azok a felek, amelyek a jelenlegi városvezetés által megkezdett munka folytatására és a helyi várospolitikára kívánnak koncentrálni a pártpolitika helyett, az együttműködés mellett döntöttek. A felek közösen állítanak jelölteket Miskolc 18 választókerületében, őket április 19-én mutatják be.

A DK Miskolcon (is) másik jelöltet indít, Barkai László gyermekorvos-diabetológus egyetemi tanárt személyében, őt támogatja a Párbeszéd, az LMP és az MSZP is. Indul továbbá Lehoczki László kutyás mentő, a Jakab Péter-féle A Nép Pártján színeiben, valamint Fintor Zsolt duguláselhárító, abszolút függetlenként. És állítólag ötévente megméreti magát a Munkáspárt helyi embere is, bár felőle egyelőre nem érkeztek hírek.

A Fidesz Tóth-Szántai József rádiós szerkesztő-riportert támogatja.

A borsodi megyeszékhely képviselőtestületének viszálykodásairól, s hogy miképp alakulhatott ki a miskolci polgármester-jelölt dömping, ebben a cikkünkben olvashatnak:

Nyitókép: Rogosz Péter

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk