MSZP: Csökkentse a kormány az energiahordozók áfáját

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 21.

Belpol

Tóth Bertalan szerint ha a spanyol és a német kormány ezt meg tudja csinálni, akkor a magyar is.

A spanyol kormány októberi hatállyal 21 százalékról 5 százalékra csökkentette a gáz és a tűzifa forgalmi adóját, a német kormány pedig ugyanígy a következő hónaptól 19-ről hét százalékra mérsékelte a földgáz áfáját.

„Ez csak két európai példa arra, hogyan segítenek a lakosságnak azon országok kormányai, ahol az országban az ember a legfontosabb. Mindkét országban baloldali kormány van” – kommentálta a hírt a Facebookon megosztott posztjában Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, frakcióvezetője.

Tóth azt írja, a német kormány eddig három olyan intézkedéscsomagot jelentett be, ami a németek megélhetését segíti. Ugyanilyen segítségre a magyar családoknak is szükségük lenne, és az MSZP azt javasolja, hogy a magyar kormány is csökkentse a lakossági energiahordozók áfáját 27-ről 5 százalékra, mert a 27 százalék európai összevetésben különösen magas.

„Amúgy is felháborító, hogy a többszörösére emelik a lakossági gáz- és áramdíjakat, amire épkézláb indokot Orbánék nem is tudnak felhozni. Az igazán nagy számlák pedig még meg sem érkeztek a magyar otthonokba. A magyar családoknak azonnali segítségre van szükségük. Áfacsökkentési javaslatunk törvényjavaslat formájában már a Parlament előtt fekszik, csak meg kellene szavazni” – írja Tóth a Facebookon. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?