Négy új traffipaxot telepít a rendőrség Budapesten

  • narancs.hu
  • 2023. február 23.

Belpol

Ezzel nem ér véget a főváros és a BRFK közös munkája, további kamerák kihelyezését tartják szükségesnek.

Négy új sebességmérőt telepít Budapesten a rendőrség – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook oldalán. Karácsony közlése szerint csak az elmúlt hat hétben tíz halálos karambol történt Budapesten, ezért is van óriási szükség a traffipaxokra.

"Ezzel persze nem ér véget a főváros és a BRFK közös munkája, további kamerák kihelyezését látjuk szükségesnek."

 
A Harminckettesek tere villamosmegálló, ahol 2023. február 19-re virradó éjszaka egy gyorshajtó halálra gázolt egy várakozó, 23 éves nőt. 
Fotó: Balogh Samu (a főpolgármester kabinetfőnöke)/Facebook

Mins ismert, a múlt héten egy gyorshajtó autós a 4-6-os villamos Harminckettesek tere megállóban várakozó 23 éves nőt gázolt halálra, amikor elvesztette az uralmát az autója felett. A főpolgármester ezt követően kért azonnali egyeztetést a rendőrségtől, ígérete szerint hamarosan nyilvánosságra hozzák a főváros közlekedésbiztonsági stratégiáját, mely azt a célt tűzi ki, hogy

2030-ra megfeleződjenek a halálos balesetek a fővárosban, 2050-re pedig már egy ember se veszítse életét közúti balesetben.

A négy új trafipaxból kettőt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, a negyediket pedig a 6-os számú főútra telepítik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.